(advertentie)

Waarom een regulier slot op je deur niet genoeg is

Slot

Voorheen was het gebruikelijk om een woning te beveiligen met een goed slot op de voor- en achterdeur. Op die manier werden ongewenste gasten relatief eenvoudig buiten de deur gehouden. Tegenwoordig is een regulier slot op je deur niet genoeg om inbrekers tegen te houden. Gelukkig zijn er verschillende alternatieve beveiligingsmogelijkheden voor woningen. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om ook op je ramen sloten te laten plaatsen? Of bijvoorbeeld om hang- en sluitwerk op de deur van je schutting te laten installeren? Ook het gebruik van een complete alarminstallatie in huis heeft de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen.

In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden die je hebt, wanneer je een woning beter wilt beveiligen. Het kan verstandig zijn om een slotenmaker in te schakelen voor het maken van een risicoanalyse van je woning. Door voor een dergelijke analyse van je woning te kiezen, kunnen alle beveiligingsrisico’s in kaart worden gebracht. Dit maakt het logischerwijs gemakkelijker om de beveiliging van je woning aan te scherpen.

Raamsloten op ramen bij een plat dak of regenpijp

Naast de mogelijkheid dat inbrekers je woning via een deur binnen kunnen komen, kunnen zij dit ook via een plat dak of een regenpijp. Het is om deze reden raadzaam om ramen van raamsloten te voorzien. Raamsloten worden ook wel bijzetsloten genoemd. Je kunt dit type in twee soorten tegenkomen: opleg- en insteeksloten. Insteeksloten zijn voornamelijk interessant voor ramen en een vrij dik kozijn. Een dun kozijn zou verzwakt kunnen worden door het gebruik van dit type slot. Bij dunnere kozijnen kan een oplegslot de uitkomst bieden, omdat dit type slot op het kozijn van je raam geplaatst wordt.

Bijzetsloten komen overigens niet alleen voor als insteek- en oplegsloten. Zo zal je ook pensloten vinden, die op hun beurt ideaal zijn voor het beveiligen van een schuttingdeur. Als inbrekers in je tuin komen hebben ze vaak meer tijd om een slot te forceren. De kans is hier immers aanzienlijk kleiner, dat voorbijgangers ze opmerken. Bovenal is het bij het aanschaffen van nieuwe sloten belangrijk om voor PKVW-gecertificeerde sloten te kiezen. Deze sloten zijn getest door de Nationale Politie. Zo weet je zeker dat deze sloten je bescherming bieden! Naast het PKVW-keurmerk zegt ook de SKG-beoordeling van een slot iets over de kwaliteit van het slot.

Complete alarminstallatie in huis installeren

Een derde beveiligingscomponent voor het optimaal beveiligen van je woning, is het gebruik van een alarmsysteem. Alarminstallaties worden in verschillende modellen aangeboden. Je kunt deze geheel naar eigen inzicht samenstellen, of voor een standaardmodel kiezen. Zoals eerder beschreven werd, kan het laten maken van een risicoanalyse helpen bij het vinden van een geschikt systeem. Een alarminstallatie bestaat bijvoorbeeld vaak uit magneetcontacten, een bewegingssensor en een beveiligingscamera. Een beveiligingscamera hoeft niet echt te zijn, maar kan ook een dummymodel zijn. Het dummymodel maakt weliswaar geen beelden, maar is een stuk goedkoper en heeft een afschrikkende werking op inbrekers.

De werking van magneetcontacten is heel simpel. Op de deur en deurpost wordt een klein magneetje geplaatst. Als het contact tussen de magneten onderbroken wordt voor een langere tijd, zal het alarm geactiveerd worden. Het geactiveerde alarmsignaal schrikt inbrekers, net als de dummycamera, af, omdat het de kans vergroot dat je buren of voorbijgangers een kijkje komen nemen.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com