(advertentie)

4 tips om jouw huis extra goed te isoleren

Woning isoleren

We zijn steeds meer bezig met het milieu en hoe we moeder natuur een handje kunnen helpen. Minder eten weggooien, vaker de fiets of het openbaar vervoer pakken of wat minder stoken. Die eerste twee lukken ons meestal wel, maar die laatste.. Vooral de afgelopen winter was het moeilijk om van de knop van onze verwarming af te blijven. Met deze tips proberen we je het net even wat makkelijker te maken om minder te stoken!

Tip 1: Dubbel glas

We geven het eerlijk toe, dubbel glas laten plaatsen is duur. Maar je energierekening is dankzij enkel glas ook niet iets waar je graag naar uitkijkt, toch?! Dubbel glas zorgt ervoor dat de warmte in de winter binnen kan blijven en in de zomer juist buiten, omdat ze een isolerende werking hebben. Daarnaast wordt een huis direct meer waard wanneer er dubbel glas in is geplaatst. Het is dus niet alleen een investering waar je direct resultaten van merkt (een lagere energierekening), maar ook in de toekomst is het gunstig (je kan een hogere prijs vragen wanneer je jouw huis verkoopt). Dus, waar wacht je nog op?

Tip 2: Kale ramen? No way!

Met kale ramen bedoelen we ramen waar geen raambekleding voor hangt. De meeste mensen denken dat raamdecoratie zoals plissegordijnen er voor de sier hangen, maar het heeft ook een isolerende werking. Normaliter verlies je zo’n 20 tot 30%(!) aan warmte die je stookt via de ramen. Zodra je er raamdecoratie voor hangt kan je dit percentage een stuk naar beneden schroeven. Hierdoor houd je de warmte in de winter binnen (en in de zomer buiten) en geniet je van extra sfeer en privacy. En eerlijk is eerlijk: een raam zonder mooie raambekleding zit er best wel saai uit..

Tip 3: Check de brievenbus

De brievenbus is iets waar vrijwel niemand op let, maar wist je dat hier veel kou door naar binnen kan komen? Je kan het al snel voelen wanneer je je hand voor de brievenbus houdt. Voel je (koude) wind? Dan weet je dat het tijd is om te kijken naar een nieuwe brievenbus die wél goed sluit. Een tweede optie is om een ‘brievenzak’ aan je deur te hangen. Deze vangt niet alleen de brieven op, maar houdt ook een stukje wind tegen als de brievenbus open gaat.

Tip 4: Radiatoren laten shinen

Je radiatoren leveren best wat warmte op. Maar wist je dat je een deel van die warmte verliest? Met een klein trucje voorkom je dit. Zorg dat je aluminiumfolie in huis hebt en plaats deze achter je radiatoren. Doordat de warmte ‘weerkaatst’ stuur je die warmte weer richting de goede kant in plaats van de muur. Het is ook niet handig om een bank of gordijnen voor je radiator te plaatsen, omdat deze de warmte kunnen ‘blokkeren’.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com