(advertentie)

Creëer sfeervolle én warmte-isolerende ramen in je huis!

Curtains

Een groot deel van de warmte kan via de ramen uit je huis verdwijnen. Vooral in de winter is dit heel zonde en kan het hoge energiekosten met zich meebrengen. Gelukkig zijn er een aantal goede opties voor een betere warmte-isolatie voor je raam. Een aantal hiervan brengen ook nog eens veel sfeer en zien er heel gezellig uit. Ontdek op deze pagina meer over de mogelijkheden van warmte-isolatie voor je ramen!

Gordijnen

Gordijnen zijn heel sfeervol en kunnen ook nog eens warmte-isolerend werken, maar dan moet je wel de juiste gordijnen kiezen. Normale rolgordijnen werken bijvoorbeeld niet heel goed wat betreft isolatie. Speciale isolerende rolgordijnen werken alweer een stuk beter. Maar je kunt ook kiezen voor gordijnen van dikke stof, zoals velours. Deze zijn heel geschikt om warmte binnen te houden. Ook houten jaloezieën hebben een isolerende werking. Dit komt zowel door de natuurlijke isolerende werking van hout, als door de lamellen die elkaar een beetje overlappen. Plisségordijnen bestaan uit stof die zigzag is geplooid. Als je dit zigzagpatroon dubbel voert, ontstaan er een soort luchtkamers die een isolerende werking hebben. Deze plisségordijnen hebben vaak ook nog eens een aluminium coating, waardoor het isolerende effect nog wordt versterkt.

Het leuke van gordijnen is dat deze verkrijgbaar zijn in alle mogelijke kleuren. Zo is er altijd wel een kleur die past bij jouw wensen en huisinrichting.

Nog een extra tip: zorg ervoor dat de gordijnen niet te lang zijn. Vaak zit er namelijk een radiator onder het raam en als je deze afdekt met gordijnen komt de opstijgende warme lucht tussen het raam en het gordijn terecht. Zorg er dus voor dat je gordijnen netjes op maat worden gemaakt en eindigen op de vensterbank.

Glas in lood raam met voorzetraam

Een glas in lood raam brengt ook veel sfeer in je huis. De mooie vormen en kleuren zorgen voor een prachtige uitstraling van je pand. En het leuke aan glas in lood is dat dit zowel binnen als buiten zichtbaar is. Het nadeel van glas in lood is de kwetsbaarheid en bovendien is het vaak een doelwit voor vandalen. Maar je kunt een glas in lood raam ook warmte-isolerend maken, door middel van het plaatsen van een voorzetraam. Glas in lood ramen zijn meestal gemaakt van enkel glas, dus door het plaatsen van een extra raam verbetert de isolatie. Bovendien wordt je glas in lood raam een stuk veiliger voor vandalisme.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com