(advertentie)

Duurzaam verwarmen met vloerverwarming

Duurzaam verwarmen vloerverwarming

Je huis duurzaam verwarmen kan op verschillende manieren. Een van deze manieren is het gebruik van vloerverwarming. Vloerverwarming wordt al eeuwen lang gebruikt, de eerste vorm van vloerverwarming komt uit de tijd van de Romeinen! Vloerverwarming heeft veel voordelen, o.a. dus dat het duurzaam is, alleen weten veel mensen dit helemaal niet. In dit artikel kun je alles lezen over duurzame vloerverwarming.

Gelijkmatige verdeling

Vloerverwarming zorgt voor een goede verdeling van de warmte. Aangezien de gehele vloer wordt verwarmt, wordt de warmte ook goed verspreidt door de ruimte. Vloerverwarming zorgt voor een meer aangename temperatuur dan een gewone verwarming. Daarnaast heeft het water van de vloerverwarming minder hitte nodig om goed verwarmt te worden, dit bespaart uiteindelijk weer energie. Ook blijft de warmte langer in de ruimte hangen, omdat het vanaf de grond komt. De warmte wordt de hele ruimte door verspreid. Met vloerverwarming kun je dus op een duurzame manier verwarmen.

Je bespaart dus op twee manieren op de energiekosten: het verwarmen van het water heeft minder hitte nodig en je hoeft minder vaak te verwarmen.

Isolatie

Duurzaam verwarmen vloerverwarmingAls je vloerverwarming laat leggen, is het belangrijk dat de isolatie van de vloer ook goed is. Als je geen goede isolatie hebt, gaat alle warmte zo weer verloren, het gaat dan namelijk niet de goede kant op (niet naar boven). Je zal hierdoor veel meer energie moeten gebruiken en uiteindelijk bespaar je dus helemaal niets meer op de energiekosten. Een ander belangrijk punt is de vloer die je in huis hebt, niet alle vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. PVC vloer, tapijt, sommige laminaat, verlijmde parket vloer, marmoleum en natuursteen zijn geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Als je vloerverwarming duurzaam wilt inzetten, moet je met bovenstaande punten rekening houden.

Hoofdverwarming

Als je vloerverwarming duurzaam wilt gebruiken, is de beste keuze het te gebruiken als hoofdverwarming. Als je vloerverwarming als bijverwarming gebruikt, gebruik je snel extra energie. Je gebruikt namelijk naast de vloerverwarming ook nog de gewone verwarming. En dat zorgt voor extra energie. Als je het gebruikt als hoofdverwarming, wordt je ruimte optimaal benut.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com