(advertentie)

Zonne-energie gebruiken

zonnepanelen op dakZonne-energie is een vorm van duurzame energie en ook steeds belangrijker als het gaat om duurzaam wonen. In Nederland wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van twee technieken als het gaat om energie opwekken met behulp van de zon. Deze twee technieken zijn de zonnecollectoren (of zonneboilers) en de zonnepanelen.

Zonnecollectoren of zonneboilers

Deze techniek wordt wat minder toegepast dan zonnepanelen. Hierbij wordt het zonlicht omgezet in warmte. Met deze warmte wordt het water voor de keuken of badkamer verwarmt. Een zonnecollector wordt als een aanvulling op de verwarmingsketel gebruikt, maar het wordt niet gebruikt om de woning te verwarmen. Daarvoor is een zonneboilercombi nodig.

Zonne-energie door zonnepanelen

Zonnepanelen zetten het zonlicht om in elektriciteit. Deze elektriciteit kan direct worden gebruikt in huis. De techniek van de zonnepanelen zijn gemakkelijk toepasbaar en milieuvriendelijk. Er zijn ook mensen die geen zonnepanelen kunnen plaatsen op hun huis om wat voor een reden dan ook. Voor deze mensen zijn er mogelijkheden om samen met anderen zonnepanelen aan te schaffen.

In de artikelen die worden geplaatst op deze pagina zijn tips, adviezen en informatie te vinden over zonne-energie.

Lees meer over het onderwerp "Zonne-energie"
Zonnepanelen in het dak, doen of niet?

Zonnepanelen in het dak, doen of niet?

Wie kent ze niet, de zonnepanelen die op het dak gemonteerd zijn. Steeds vaker zijn ze in het straatbeeld te zien. Niet voor niets, want zonnepanelen bieden grote voordelen, zo kunt u enorm op uw energierekening besparen en bent u…

Lees verder
Zonnepanelen in Nederland, leveren ze wel wat op?

Zonnepanelen in Nederland, leveren ze wel wat op?

Waar zonnepanelen zo’n 10 jaar terug nog vrijwel uitsluitend werden toegepast in de ruimtevaart is dit de laatste jaren zeer sterk veranderd. De techniek achter zonnepanelen verbeterde en met de subsidie op zonnepanelen in 2013 werd het laten installeren van…

Lees verder
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com