(advertentie)

Meubelen voor de baby- en kinderkamer

Kinderkamer inrichtenZodra je hebt besloten wat voor een kamer de baby- en kinderkamer moet worden, kan je meubelen gaan uitzoeken. Een tip is om van te voren de ruimte van de kamer op te meten zodat je weet hoe groot de meubelen moeten zijn. Daarnaast moeten de meubels voor de kinderkamer die je uitzoekt ook bij elkaar en de kamer passen.

Meubels voor babykamer

Er zijn verschillende meubels voor kinderkamer of babykamers. Een aantal essentiële meubels voor een babykamer zijn:

  • Commode
  • Kledingkast
  • Ledikantje of wieg

Naast deze meubels voor de kinderkamer, kan je (mits de ruimte groot genoeg is) nog wat extra meubelen toevoegen om sfeer te creëren. Denk aan een schommelstoel of hangstoel om de fles te kunnen geven. Een bureau of tafel om rustig aan te kleuren. Een fijn vloerkleed waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. Of een boekenkast voor je favoriete voorleesboeken.

Meubelen met een thema

Meubels voor babykamerWanneer de kamer een thema heeft, kun je meubelen kopen die hierbij passen. Bij diverse winkels in Nederland kun je meubels voor een baby- of kinderkamer kopen in een bepaald thema. Ook online is er een groot aanbod aan meubels voor een babykamer. Het thema biedt vaak verschillende soorten aan. Hierbij kunt u denken aan een bed, ledikant of wiegje, kasten, bureaus en nachtkastjes. Niet alle kamers hebben alle meubelen nodig. Dit kan je, eventueel samen met je kind, zelf bepalen. Heb je inspiratie nodig voor een leuke thema kinderkamer? Lees onze artikelen over meisjes slaapkamer inrichten en thema’s voor een jongenskamer eens.

Interesses van kinderen

De interesses van kinderen veranderen snel. Uw dochtertje vindt nu prinsessen leuk, maar na een tijdje is ze hier op uit gekeken en vindt ze dieren toch veel leuker. Een tip hiervoor is om meubelen aan te schaffen die wat meer neutraal zijn en met behulp van accessoires een thema of kleur in de kamer aan te brengen. Op deze manier hoef je de meubelen voor de kamer minder vaak te vervangen.

Veiligheid

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid en stevigheid van de meubelen. Kinderen klimmen vaak op meubelen of ze stoten zich. Kijk dus goed uit voor scherpe punten en meubelen waar gemakkelijk op geklommen kan worden.

Lees meer over het onderwerp "Meubelen"
De 3 nieuwste woontrends voor 2020

De 3 nieuwste woontrends voor 2020

Het nieuwe jaar is begonnen en dat brengt natuurlijk weer nieuwe woontrends met zich mee! Ook dit jaar zijn dat weer woontrends waar we blij van worden. In dit artikel zetten we de 3 belangrijkste voor je op een rij….

Lees verder
Wat je zeker in huis moet halen wanneer je een kind krijgt

Wat je zeker in huis moet halen wanneer je een kind krijgt

Wanneer je zwanger bent is het belangrijk om te zorgen dat alles in huis is als de baby komt. Het is een spannende en ook mooie tijd. Natuurlijk is het niet altijd even prettig om met een dikke buik rond…

Lees verder
Bankstel schoonmaken

Bankstel schoonmaken

Banken worden gemaakt van verschillende stoffen en moeten dus op verschillende manieren schoon gemaakt worden. Als je tijdens het eten op de bank even niet oplet, of wanneer de kinderen op de bank spelen kunnen er snel vlekken op de…

Lees verder
Een hangstoel voor in elk interieur

Een hangstoel voor in elk interieur

Steeds vaker wordt hij met trots opgehangen in huis: de hangstoel. We zagen hem al eerder voor buiten, maar tegenwoordig is er ook een hangstoel voor binnen. Een stoel om even helemaal tot rust te komen. Een film aan, benen…

Lees verder
Sprookjes slaapkamer

Sprookjes slaapkamer

Veel kinderen houden van sprookjes, ze zijn magisch en nemen je mee naar een plek waar je nog nooit bent geweest. Meisjes dromen er van om een echte sprookjesprinses te zijn en mooie jurken te dragen. Terwijl jongens juist een…

Lees verder
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com