(advertentie)

Een gezellige, sfeervolle badkamer

Gezellige, sfeervolle badkamer

Een badkamer, iedereen heeft er wel één. Of hij nu groot of klein is, wie wil er nou geen gezellige badkamer? Maar hoe creëer je een sfeervolle badkamer? Wat zijn tips om een gezellige badkamer te maken? Bij een verhuizing wordt meestal de minste aandacht geschonken aan de badkamer. Dat is jammer, want je brengt ongemerkt erg veel tijd door in deze kamer in huis. Even lekker in bad, genieten onder de douche of tutten voor de spiegel. Allerlei activiteiten die nog fijner worden in een sfeervolle badkamer! In dit artikel vind je tips en inspiratie om een badkamer gezellig te maken. Denk bijvoorbeeld aan de kleur op de muur en planten in de badkamer.

Sfeervolle badkamer

Luxe, sfeervolle badkamerHoe maak je een sfeervolle badkamer? Voor een sfeervolle, gezellige badkamer zijn een aantal aspecten belangrijk. Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat voor sfeer je wilt uitstralen. Ga je voor een luxe badkamer of ga je voor een meer natuurlijke uitstraling? Voor de sfeer in je badkamer is het belangrijk dat de ruimte licht is. Zorg voor lichte meubels, lichte muren en veel zonlicht. Veel zonlicht betekent niet per se grote ramen. Door bijvoorbeeld een spiegel op te hangen, weerkaats je het zonlicht de badkamer in.

Kleuren in badkamer

Een gezellige badkamer creëer je verder door kleur in de badkamer te gebruiken. Kies maximaal drie kleuren en pas deze in de hele ruimte toe. Accessoires, handdoeken, douchegordijn, kaarsen. Houd vast aan de gekozen kleuren voor in de badkamer en maak het op deze manier gezellig en eigen. Laat de kleuren in minstens één van de volgende punten terugkomen:

 • Accessoires
 • Gezellige badkamer met natuurlijke elementenHanddoeken
 • Douchegordijn
 • Kaarsen

Tip: Heb je een huurhuis en een oude/lelijke badkamer? Hang simpelweg een goedkoop, kleurrijk douchegordijn op en je gezellige badkamer krijgt meteen meer sfeer!

Natuurlijke materialen

Een ander onderdeel van een gezellige badkamer is materiaalkeuze. Het gebruik van hout zorgt voor een warm, knus en natuurlijk gevoel. Ditzelfde geldt voor andere natuurlijke materialen zoals bamboe en riet. Ga bijvoorbeeld voor:

 • Rieten opbergmandjes
 • Wasmand van bamboe
 • Houten badkamermeubels
 • Planken
Op zoek naar een badkamer? Kijk en vergelijk!

Planten in de badkamer

Een belangrijke accessoire voor een sfeervolle badkamer is de badkamerplant. Planten in de badkamer maken de ruimte huiselijk, knus en zorgen ervoor dat je er graag wilt zijn. Badkamerplanten hebben een rustgevend effect en zorgen ervoor dat jij helemaal kunt ontspannen. Verschillende soorten kamerplanten en tropische planten doen het goed in de badkamer en fungeren als goede planten in de badkamer. Hangplant voor in de badkamerDenk er bij een badkamerplant aan dat je een niet al te grote plant kiest. De badkamer is meestal niet zo groot, dus een grote plant zou dan niet mooi uitkomen. En door de luchtvochtigheid in de badkamer, kunnen de planten in de badkamer hard groeien. Voorbeelden van badkamerplanten zijn:

 • Ficus pumila
 • Hatiora bambusoides
 • Hlorophytum comosom
 • Vaarns

Vraag bij de aankoop van een plant vooral even aan de verkoper of de plant geschikt is voor in de badkamer. Planten kunnen op verschillende manieren terugkomen in de badkamer.

Tip: Het is erg leuk om hangplanten op te hangen, cactussen in de vensterbank of verschillende planten in de badkamer bij elkaar op een plank.

Tips badkamer gezellig maken

Naast kleur en planten in de badkamer toevoegen zijn er nog veel meer tips voor een sfeervolle badkamer. Je kunt het ook grootser aanpakken. Hieronder volgen tips voor een gezellige badkamer:

 • Fotomuur
  Een fotomuur maakt een ruimte gezellig en kan dus erg goed in de gezellige badkamer. Zie je het al voor je? Lekker vanuit bad, staren naar mooie momenten op de fotomuur. Houd er wel rekening mee dat de badkamer een vochtige plek is. Zorg voor foto’s in fotolijstjes, zodat de foto’s niet vochtig worden of gaan krullen.
 • BadkamertegelsTegels
  Badkamertegels heb je in allerlei soorten en maten. Hier kan je ontzettend goed een sfeervolle badkamer mee creëren. Kleine tegeltjes op de vloer of juist grote tegels op de muren. Denk ook na over de kleur. Ga je voor een vrolijke assorti aan kleuren, of juist voor strak met een baan in één bepaalde kleur. Lees in dit artikel over oude tegels verven. Handig als je door middel van badkamertegels wil werken aan een gezellige badkamer!
 • Muren verven
  Wil je liever geen badkamertegels op de muur maar juist de muur verven? Ook dan kan je heel eenvoudig een gezellige sfeer creëren in de badkamer. Kies een lichte maar warme kleur. Bijvoorbeeld lichtroze, lichtgrijs of lichtblauw. Deze lichte kleuren laten je kamer groter lijken en stralen tegelijkertijd warmte uit. Precies wat je nodig hebt om een badkamer gezellig te maken!
 • Accessoires
  Accessoires in de badkamer zorgen voor veel sfeer! Belangrijk bij accessoires in de badkamer is dat het niet te rommelig moet ogen. Zorg dat je genoeg opruimmogelijkheden hebt. Dit kan door middel van mandjes, een mooi geverfde stellingkast of een badkamermeubel. Zet de accessoires altijd in een groep, nooit één kaars hier en een andere kaars daar. Let er goed op dat je het clustert, zo wordt het niet rommelig en krijg je een gezellige badkamer! Voorbeelden van accessoires in de badkamer zijn:

  • Kaarsen op de badrand.
  • Een vaas met bloemen op de grond.
  • Handdoeken in een mooi warme kleur.
  • Verzorgingsproducten in een leuk mandje.
Op zoek naar een badkamer? Kijk en vergelijk!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com