(advertentie)

Kleuren voor de badkamer

Het kiezen van de kleuren voor je badkamer is iets waar je goed over na moet denken. Ze bepalen de sfeer van een badkamer en zorgen er ook voor dat de badkamer groter of kleiner lijkt. Daarnaast richt je de badkamer niet vaak opnieuw in, omdat dit veel geld kost. Dus een tip is om voor het kiezen van kleuren voor je badkamer wat tijd uit te trekken.

Badkamer kleuren – Ideeën

Kies je voor neutrale kleuren, grijstinten, warme kleuren of aardetinten? Wat past bij jou en het huis? Doe inspiratie op uit andere badkamers om te zien wat je het mooiste vindt!

Grijstinten in de badkamer

Een badkamer in grijze tinten zorgt voor een warme uitstraling. Ook creëert het vaak een wellness gevoel. Perfect voor je badkamer. De grijstinten worden vaak gebruikt voor de tegels, soms voor de badkamermeubels.

Kleurencombinaties bij grijstinten

Grijs combineer je goed met wit, maar ook juist met zwart. Zwart zie je tegenwoordig steeds vaker terugkomen in badkamers. Het geeft een hele chique uitstraling.

Aardetinten in de badkamer

Een badkamer met aardetinten geeft een mooie balans in warmte, rust en kleur. Een mix van modern en rustiek. Naast kleuren in aardetinten worden hier ook veel natuurlijke materialen gebruikt. Bijvoorbeeld een houten meubel, vloerkleed of mozaïek tegels.

Warme kleuren

Een badkamer met warme kleuren creëert samenhang en kracht. Je kunt warme kleuren gebruiken voor tegels op de vloer, aan de muur en bij badkameraccessoires. Bij warme kleuren kan je denken aan rood, geel en oranje. Maar ook aan grijs, bruin en beigetinten. Deze kleuren zijn rustig maar toch warm.

Kleuren kiezen

Het kiezen van kleuren voor de badkamer is iets waar je wel even wat tijd aan moet besteden. Een belangrijke tip hierbij is om van te voren eerst te onderzoeken welke kleuren je mooi vindt en welke goed zouden staan in je badkamer, zodat je achteraf geen spijt krijgt van de keuze die je hebt gemaakt. Denk hierbij aan een aantal punten:

  • Wil je de badkamer groter doen lijken? Maak dan gebruik van lichte kleuren.
  • Heb je een grote badkamer en wil je deze kleiner laten lijken? Gebruik dan vooral veel donkere kleuren.
  • Kom je niet uit de juiste kleuren voor de badkamer? Lees ons artikel over hulp bij kleur kiezen.

Op deze pagina kun je tips en informatie vinden over het kiezen van kleuren die bij jou en jouw badkamer passen.

Badkamer kleur aanbrengen goedkoop

Wanneer je even snel kiest voor een kleur, is er een kans dat je deze na een tijdje toch niet meer zo mooi vindt. Je moet dan of tegen de kleur aan kijken of hem vervangen. Maar het vervangen is een erg dure klus. Een goedkope tip is om aan de hand van badkameraccessoires wat kleur aan te brengen in je badkamer. Accessoires zijn minder duur en hierdoor kun je vaker de kleuren van de badkamer veranderen. Populaire en goedkope badkameraccessoires die voor kleur in de badkamer kunnen zorgen zijn:

  • Handdoeken
  • Zeepbakje
  • Tandenborstelbakje
  • Opbergmanden
  • Badmat
  • Douchegordijn

Lees meer over het onderwerp "Kleuren badkamer"
Een gezellige, sfeervolle badkamer

Een gezellige, sfeervolle badkamer

Een badkamer, iedereen heeft er wel één. Of hij nu groot of klein is, wie wil er nou geen gezellige badkamer? Maar hoe creëer je een sfeervolle badkamer? Wat zijn tips om een gezellige badkamer te maken? Bij een verhuizing wordt…

Lees verder
Badkamertegels kopen

Badkamertegels kopen

Een badkamer is een plek waar de hygiëne en netheid een grote rol spelen. De juiste tegels zijn hierbij van groot belang. Tegels met een glanzend oppervlak, zijn makkelijk afwasbaar en hebben vaak een fris voorkomen. Wanneer de tegels met…

Lees verder
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com