(advertentie)

Wc snel schoonmaken – in 10 minuten klaar

Wc schoonmaken, snel, toilet reinigen

Een van de minst leuke schoonmaakklusjes is het schoonmaken van de wc. Toch is het erg belangrijk om dit wel te doen. Een vieze wc is een bron van bacteriën en zorgt voor een vieze geur in huis. Gelukkig hoeft het toilet schoonmaken helemaal niet lang te duren of vies te zijn. In dit artikel vind je een lijst van benodigdheden en een stappenplan met tips om zo snel mogelijk van dit klusje af te zijn. In 10 minuten een brandschone wc gegarandeerd!

Benodigdheden

Voor het wc schoonmaken heb je allereerst een emmer met warm water en een doekje of spons nodig om het toilet zelf te reinigen. Ook heb je een toiletborstel, allesreiniger en toiletreiniger nodig. De toiletreiniger en allesreiniger zijn verkrijgbaar in veel verschillende geurtjes, kies dus een lekker geurtje uit zodat jouw toilet straks heerlijk ruikt. Verder kun je ook handschoenen gebruiken bij het wc schoonmaken. Handschoenen zullen ervoor zorgen dat je niet in aanraking komt met bacteriën uit het toilet. Wanneer je deze benodigdheden hebt verzameld, ben je klaar om aan het stappenplan toilet schoonmaken te beginnen!

Stappenplan wc schoonmaken

Stap 1

Maak het doekje of de spons vochtig met het warme water uit de emmer. Neem het toilet hiermee af. Vergeet niet om ook onder de wc-bril en achter de wc zelf schoon te maken. Vooral achter het toilet kan veel stof liggen. Neem ook de spoelbak en de spoelknop mee met het toilet schoonmaken. Als je een wasbak hebt is het belangrijk om deze  te reinigen, hier kunnen ook bacteriën verzamelen.

Stap 2

Bij deze stap van het toilet schoonmaken komt de toiletreiniger in actie. Spuit de toiletreiniger aan de binnenkant van de wc, ook onder de rand. Op de verpakking van de toiletreiniger staat of het moet inwerken en zo ja, hoelang dat moet. Als het erg lang duurt voordat de toiletreiniger is ingewerkt, ga dan vast bezig met stap 4.

Stap 3

Als de toiletreiniger is ingewerkt, kun je met de wc-borstel aan de slag. Bij deze stap van het toilet schoonmaken schrob je de binnenkant van het toilet grondig schoon. Spuit eventueel allesreiniger in de pot voor extra frisheid. Trek na het wc schoonmaken je toilet door. Door de kracht van het water wordt het nog even extra schoongespoeld. Je kunt bij het doorspoelen ook de wc-borstel laten schoonspoelen door het water. Twee vliegen in één klap! Wil je de wc-borstel extra goed reinigen? Spuit hem dan af en toe in met anti-kalk spray of zet hem in een emmer chloor.

Stap 4

Toilet schoonmakenNu je wc zelf blinkend schoon is, is de omgeving van het toilet aan de beurt. Spuit de allesreiniger op de vloer en veeg de vloer schoon. Dit kan met een doekje maar ook met toiletpapier. Als je decoratie bij je wc hebt staan, zoals kaarsjes en potjes, is het belangrijk om deze ook goed schoon te maken. Ook handdoekjes en kleedjes in de wc moeten regelmatig gewassen worden. Daarnaast is het ook belangrijk om het zeeppompje goed te reinigen tijdens het toilet schoonmaken. Hier kunnen zich veel bacteriën verzamelen. Op deze manier houd je de wc helemaal bacterievrij!

Tips voor een fris toilet

Je wilt natuurlijk dat je toilet altijd fris ruikt, niet alleen na het wc schoonmaken. Gelukkig zijn er een aantal handige tips voor een fris toilet:

  • Zet een toiletspray neer. Wanneer het niet fris ruikt in de wc, wordt dat met een spuitje van de toiletspray snel opgelost.
  • Hang een toiletblokje in de wc. Met een toiletblokje hoef je nooit meer te klagen over vieze geurtjes. Ze zijn in veel verschillende geuren verkrijgbaar.
  • Als je de hoeveelheid bacteriën in je wc wilt verminderen zijn no-touch apparaten een handig oplossing. Bij no-touch hoef je bijvoorbeeld niet aan de kraan te komen, je houdt je handen ervoor en het water begint te lopen. Erg hygiënisch!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com