(advertentie)

Botanisch interieur

Botanisch interieur woonkamer

De botanische interieurstijl stamt af van de prachtige botanische tuinen. Beeld je prachtige tuinen vol planten, bomen, bloemen, vogels en vlinders in. Als je deze stijl doortrekt in huis dan krijg je houten vloeren, groen behang, vazen, posters en vooral veel planten en bloemen!

Op zoek naar een woonwinkel? Kijk en vergelijk!

Inspiratie voor een botanisch interieur

De beste inspiratie haal je uit foto’s. Daarom hebben wij een aantal foto’s van botanische interieurs bij elkaar gezet. Op de foto’s zie je ook veel elementen uit de industriële interieurstijl, deze wordt vaak gecombineerd met een botanische stijl.

Kenmerken van een botanische woonstijl

De botanische interieurstijl is er een van natuurlijke materialen, veel groen en veel planten. Dit zijn de kenmerken waaraan je een botanische interieurstijl makkelijk kunt herkennen.

  • Natuurlijke materialen
  • Heel veel planten en bloemen
  • Botanische prints en patronen
  • Vaak gecombineerd met industrieel
  • De kleuren wit, bruin en groen zijn de basis

Tips voor een botanische inrichting

Klaar om van jouw huis een botanisch droomplekje te maken? Kijk dan naar onze tips en kies wat bij jou past.

1. Vloer

Begin met de vloer. Kies voor een vloer van natuurlijk materiaal, zoals houten planken of beton voor een industriële look.

2. Muren

Kies voor een kleurrijk behang met een botanische print, die je combineert met witte, donkergrijze of lichtgroene muren.

3. Meubels

Kies voor meubels van natuurlijke materialen zoals hout. Maar daarnaast past een hangstoel ook supergoed bij de inrichting van een botanische woonkamer.

4. Woonaccessoires

Sierkussens met botanische prints, vazen, posters, gevlochten manden of stolpen met daarin planten. Met deze accessoires maak je van jouw huis een chic botanisch plekje!

Down to earth woontrends 20205. Verlichting

Combineer de botanische stijl met een industriële look en kies voor een stoere lamp. Wat ook heel leuk kan staan zijn losse lampjes, die je tussen hangplanten ophangt.

6. Planten en bloemen

Last but not least; het belangrijkste bij een botanisch interieur! Ga los met bloemen en planten om van jouw interieur een botanisch droomplekje te maken.

Interieurstijlen

Naast de botanische interieurstijl bestaan er nog tig andere interieurstijlen zoals de industriële, klassieke of landelijke stijl. Lees meer over deze interieurstijlen en bedenk wat bij jou past. Mix en match met de verschillende interieurstijlen om jouw eigen woonstijl te vinden!

Op zoek naar een woonwinkel? Kijk en vergelijk!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com