(advertentie)

Een fotomuur maken

Fotomuur maken

Wil je altijd terug kunnen denken aan leuke momenten en deze mooie herinneringen een prominente plek geven in je kamer? Wil je een fotomuur maken met al je familiefoto’s zonder dat het rommelig oogt? Hoe kan je een op een creatieve en eenvoudige manier een fotowand maken? Lees dan snel verder. In dit artikel vind je tips en inspiratie voor jouw eigen fotomuur. Een fotowand is eigenlijk niets anders dan op een creatieve manier heel veel foto’s aan de muur. Foto’s als decoratie aan de muur. Klinkt simpel toch? Een fotomuur maken, na dit artikel kan iedereen het!

Locatie kiezen

Voordat je daadwerkelijk begint met een fotowand maken, moet je je goed voorbereiden. Allereerst is het belangrijk dat je weet waar je een fotomuur wilt hebben. Houd hierbij rekening dat een muur vol foto’s erg druk kan zijn. Let er daarom op dat je kamer niet te vol wordt en hierdoor heel klein gaat lijken. Ben je bang dat je kamer te klein wordt, kies dan voor een andere kamer. De woonkamer is een uitstekende plek om een fotomuur te maken. Maar ook in de hal of in je slaapkamer kan je een leuke fotomuur maken.

Foto’s kiezen

Fotomuur maken - FotograafDe volgende stap bij een fotomuur maken is het selecteren van foto’s. Welke foto’s wil je aan de wand hebben? Je kan werken met een thema. Ben je bijvoorbeeld op reis geweest naar Australië en wil je die herinneringen in je kamer hangen? Denk dan bij het selecteren van foto’s ook aan een menukaart, bonnetjes, de vlag van Australië en andere leuke dingen waarbij jij heerlijk kunt terug denken. Maak er een collage van met accenten van je reis. Of wil je juist een fotomuur maken met familiefoto’s of zelfgemaakte natuurfoto’s? Ook bij deze varianten is het leuk om andere accenten toe te voegen. Denk aan een songtekst, een quote of een grappige cartoon. Zo zorg je voor een levendige fotowand waar veel gebeurt.

Compositie fotowand maken

Na het kiezen van de juiste foto’s en overige beelden is de volgende stap het samenstellen van jouw ideale compositie. Wil je een fotowand maken met lijstjes, of wil je juist alle foto’s op een stuk behang plakken? Wil je alle lijstjes in één kleur, of juist in allerlei verschillende kleuren? Je kunt je fotomuur op allerlei verschillende manieren variëren.

Variaties compostie fotowand

  • Fotowand makenJe kunt variëren in grootte, door allemaal lijstjes te kiezen van verschillende formaten en vormen.
  • Je kunt variëren in materiaal, door lijstjes van hout te combineren met lijstjes zonder omlijsting.
  • Je kunt variëren in kleur, door bewust te kiezen voor één kleur of juist een kleurtint.

Tip: Het is ook leuk om je kleurvariatie aan te laten sluiten bij je thema. Dus wil je een fotomuur maken over je reis naar Australië, kies dan voor gele en groene lijstjes. Deze variaties geven je fotomuur een speels effect.

Heb je geen inspiratie voor een leuke compositie? Kijk dan eens rond op internet, daar vind je veel verschillende voorbeelden en fotomuur inspiratie. Je kunt ook een volledige fotomuur kopen op internet. Dan krijg je de lijstjes en een plattegrond om ze op te hangen en hoef je zelf alleen te zorgen voor leuke foto’s.

Creatieve fotomuur maken

Fotomuur maken - Foto'sJe kunt je compositie van de fotomuur zo rommelig of zo gestructureerd maken als je zelf wilt. Ga hier dus zo creatief als je wilt mee om. Ben niet bang dat het fout gaat, uitschieters kunnen juist een erg leuk effect hebben. Wil je geen standaard fotomuur maken, maar juist iets creatiefs? Maak bijvoorbeeld een fotoketting, alle foto’s aan een touw. Hier kan je nog van alles tussen hangen zoals knopen, kralen of veren. Een ander creatief idee is om 12 foto’s om de wijzers van een klok te hangen. Zo is elke foto een cijfer van je klok. Je kunt ook een fotowand maken in de vorm van een hart, of in de vorm je voorletter. Het leuke aan een creatieve fotomuur maken is dat niets fout is. Het is jouw fotomuur, dus jij bepaalt de regels. En ben je na 3 maanden uitgekeken op je fotowand? Je kunt je muur altijd aanpassen of aanvullen. Of je begint helemaal opnieuw met je fotowand maken!

Tips fotowand maken

  • Leg je compositie eerst op de grond voordat je alles daadwerkelijk gaat ophangen. Zo kan je nog wat schuiven en uiteindelijk jouw ideale fotomuur maken. Als het op de grond helemaal naar wens ligt, dan kan je daadwerkelijk je lijstjes aan de muur hangen. Meet goed waar je de spijkers in de muur moet slaan, dit voorkomt scheef hangende lijstjes!
  • Kom je niet tot een mooie compositie? Plaats dan je belangrijkste foto in het midden en hang overige lijstje daaromheen. Hang je bijzonderste foto op ooghoogte, dan trekt die meteen de aandacht!
  • Werk van groot naar klein. De grootste foto in het midden en kleinere lijstje daaromheen. Op deze manier is je fotomuur mooi in balans.
  • Een fotowand maken hoeft niet duur te zijn. Fotolijstjes kan je overal vandaan halen. Kijk bijvoorbeeld eens bij een kringloopwinkel in de buurt, of de Hema, Xenos en de IKEA. Daar hebben ze altijd allerlei soorten lijstjes. Zijn ze niet in de juiste kleur? Geen probleem! Een spuitbus met verf is zo gekocht!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com