(advertentie)

Studeerkamer inrichten

StudeerkamerIn een woning zie je steeds vaker dat een ruimte is ingericht als een studeerkamer of werkkamer. In deze kamer kunnen de leden van een huishouden werken of studeren. Een studeer- of werkkamer is niet in ieder huis aanwezig. Niet iedereen heeft een studeerkamer nodig of hier ruimte voor. Zeker de laatste jaren nu er steeds meer vanuit huis gewerkt wordt, is een thuiswerkplek voor velen erg belangrijk. Hoe kan je een studeerkamer inrichten zodat je er goed kunt werken? Lees op deze pagina tips en inspiratie rondom werkkamers, studeerkamers en thuiswerkplekken. Tips over een studeerkamer inrichten en gezellig maken zodat je de ideale plek creëert voor werken vanuit huis.

Meubelen in de werkkamer

De meubelen die je in een werkkamer zet, zijn allereerst natuurlijk een bureau met goede stoelen, maar vaak worden er ook kasten geplaatst waar boeken in worden gezet. Soms worden er in de studeerkamer ook nog extra kasten geplaatst, waarin spullen, die in de rest van de woning niet kwijt kunnen, worden gezet. De studeerkamer kan dus ook dienen als opbergruimte.

Studeerkamer inrichten

Studeerkamer inrichtenEen studeerkamer inrichten is niet voor iedereen even makkelijk. Houd bij je studeerkamer inrichten rekening met de volgende zaken:

 • Voldoende daglicht.
  Als je in een werkkamer veel wilt werken, is daglicht erg belangrijk.
 • Genoeg opbergmogelijkheden.
  Een rommelige ruimte werkt niet bevorderlijk voor studie, administratie of andere werkzaamheden. Zorg dat je alles opgeruimd kunt houden.
 • Comfortabele en ergonomische meubels. 
  Een ergonomische bureaustoel is erg belangrijk. Zo houd je je rug en lichaam in de juiste houding waardoor je minder snel last van je spieren of gewrichten krijgt. Tijdens studeren of werken in je werkkamer zit je waarschijnlijk veel achter de laptop of computer. Bij werkzaamheden met steeds dezelfde werkhouding, is een comfortabele bureaustoel en een verstelbaar bureau erg relevant.

Sfeer van de werkkamer

Belangrijk in een studeerkamer is dat er in alle rust gewerkt of gestudeerd kan worden. Het is dus prettig als je de werkkamer kunt afsluiten met deuren of gordijnen. Daarnaast werken de kleuren die je kiest ook mee. Kleuren hebben invloed op de stemming en sfeer. Belangrijk dus om daar ook rekening mee te houden tijdens de studeerkamer inrichten. Naast kleur zijn er nog een aantal aspecten die bijdrage aan de sfeer in een kamer.

Tips bij een sfeervolle werkkamer inrichten:

 • Werkplek inrichten sfeervolGebruik accessoires.
  Door middel van woonaccessoires, bureauaccessoires en andere sfeervolle accessoires, creëer je een fijne werkomgeving. Houd hierbij rekening met de smaak van de gebruiker. Ga bijvoorbeeld voor houten decoratie, pennenhouders van bamboe en bureauaccessoires in één bepaalde kleur.
  Let op: plaats niet te veel accessoires. Dit lijdt af en is niet bevorderlijk voor het werken of studeren. 
 • Natuurlijke materialen.
  Maak tijdens de werkkamer inrichten gebruik van natuurlijke materialen. Denk aan planten, houten planken, stoffen gordijnen en bijvoorbeeld een bureau van steigerhout. Natuurlijke materialen bevorderen de rust in een kamer waardoor je goed kunt studeren en werken.
 • Kunst en foto’s.
  Creëer een persoonlijke studeerkamer door kunst en/of foto’s op te hangen. Op deze manier creëer je een huiselijke sfeer, waardoor mensen zich sneller thuis voelen in de werkkamer.

Op deze pagina vind je artikelen die informatie en tips geven over alles wat komt kijken bij de inrichting van een studeerkamer.

Lees meer over het onderwerp "Studeerkamer"
Marmer bureau – Aanbiedingen & doe-het-zelf tip

Marmer bureau – Aanbiedingen & doe-het-zelf tip

In je zoektocht naar het perfecte bureau ben je vast ook een marmeren bureau tegen gekomen. Marmer is helemaal in tegenwoordig. Geen wonder want marmer geeft een hele mooie moderne en chique look. Naast prachtige marmeren tegels in de badkamer…

Lees verder
Thuis werken: Tips om de werkkamer efficiënt in te richten

Thuis werken: Tips om de werkkamer efficiënt in te richten

Bedrijven laten het steeds vaker toe dat werknemers een dag thuis mogen werken. Zeker organisaties die doorgaans flexwerkplekken hebben, adviseren hun personeel om niet naar kantoor te komen vanwege ruimtegebrek. Soms worden werknemers dan noodgedwongen om thuis hun laptop open te…

Lees verder
Ook thuis moet ergonomisch gewerkt worden

Ook thuis moet ergonomisch gewerkt worden

Veel van de banen worden uitgevoerd op kantoor achter een bureau. 5 dagen in de week 8 uur per dag zitten we gemiddeld achter ons desk te werken en we hebben dan ook niet in de gaten dat wanneer er…

Lees verder
Jouw ideale thuiswerkplek inrichten

Jouw ideale thuiswerkplek inrichten

Het nieuwe werken. Steeds meer mensen werken één of meerdere dagen vanuit huis. Misschien heb je wel een kantoor aan huis en werk je iedere dag thuis. Wat is er dan fijner dan een prettige thuiswerkplek in huis? Bij een…

Lees verder
Washi tape ideeën voor in huis – DIY Tips & Inspiratie

Washi tape ideeën voor in huis – DIY Tips & Inspiratie

Washi tape of Masking tape, dat gekleurde tape dat je nu in bijna iedere winkel ziet liggen. Je kunt er werkelijk van alles mee. Van wasknijpers versieren tot je toetsenbord opkleuren en van notitieboekjes pimpen tot je eigen kaarten maken….

Lees verder
Tips: Studentenwoning inrichten

Tips: Studentenwoning inrichten

Veel studenten die op kamers wonen, wonen in een kleine ruimte. Deze ruimte wordt vaak gebruikt als woonkamer, slaapkamer, eetkamer en studeerkamer tegelijk. Handig dus om dit een beetje praktisch in te richten zodat je optimaal gebruik kunt maken van de…

Lees verder
Bureau voor studeerkamer

Bureau voor studeerkamer

Een van de belangrijkste onderdelen voor de studeerkamer is natuurlijk het bureau. Bureaus heb je in alle soorten, maten en prijsklassen. Er is dus (bijna) altijd wel een bureau te vinden die aan jouw wensen en eisen voldoet. Zo niet,…

Lees verder
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com