(advertentie)

De mooiste (en meest onderhoudsvriendelijke) vloeren

Vloertegel

De vloer is een grote oppervlakte in je huis. Daarom is het ook belangrijk dat je de juiste vloer kiest. Het is niet iets wat je makkelijk even laat vervangen en je moet er dan ook jaren mee doen. Ook is de vloer een plek waar snel vuil, zand en stof komt te liggen. Kies dus nooit voor een vloer waar je elk vuiltje op ziet of een vloer die lastig schoon te maken is. Maar wat zijn nou eigenlijk de mooiste en meest onderhoudsvriendelijke vloeren? Dat vertellen we je in dit artikel!

PVC vloeren

PVC vloeren zijn een ideale keuze als je houdt van gemak. Deze vloeren zijn namelijk makkelijk te leggen en heel onderhoudsvriendelijk. Het is alleen belangrijk om vette onderhoudsproducten te vermijden. Verder maak je een PVC vloer makkelijk schoon en is deze waterafstotend. Heb je een ruimte waar veel wordt gelopen? Dan is een PVC vloer ideaal door de kleurvaste kwaliteit en duurzaamheid. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei prachtige kleuren en prints. De ideale combinatie tussen het gemak van kunststof en de uitstraling van bijvoorbeeld hout!

Vloertegels

Ook vloertegels zijn heel onderhoudsvriendelijk. Als je hier dus liever niet te veel tijd aan besteedt, zijn vloertegels een goede keuze. Een ander voordeel van vloertegels is dat deze verkrijgbaar zijn in allerlei soorten en maten. Of je nou gaat voor glanzend gepolijst of juist gezandstraald, voor een vrolijk kleurtje of een hele neutrale kleur, voor elke wens is er wel een vloertegel verkrijgbaar.

Keramisch parket

Een bijzondere vorm van een vloertegel is keramisch parket. Deze vloer is bijna niet te onderscheiden van echt hout of natuursteen, maar dan voor een veel aantrekkelijkere prijs. Bovendien is keramisch parket veel makkelijker te onderhouden, want van schuren en lakken is geen sprake! Is je keramisch parket vies geworden? Dan maak je het gemakkelijk schoon met een stofdoek of dweil. Zelfs de badkamer en de keuken kunnen worden voorzien van deze prachtige vloer. Zo kun je in je hele huis genieten van de warme en sfeervolle uitstraling van hout!

Vinyl vloeren

Wordt er regelmatig geknoeid op je vloer? Heel vervelend! Maar bij een vinyl vloer veeg je vuil er zo vanaf. Bovendien is een vinyl vloer duurzaam, waardoor je er lang plezier van kunt hebben. Een ander voordeel van een vinyl vloer is dat deze goed isoleert en dus niet koud aanvoelt aan je voeten. Er is ontzettend veel keuze in kleuren en designs, zo is er altijd een vinyl vloer die bij je past!

Vloeren woning