(advertentie)

PVC vloeren, de voor- en nadelen

Woonkamer inrichten

PVC vloeren in huis kunnen heel handig zijn. PVC vloeren van hoge kwaliteit hebben een hogere slijtweerstand dan houten vloer, zijn vochtbestendig en hebben toch de uitstraling van een houten vloer. Als je een voorkeur hebt voor een onderhoudsarme vloer dan kan een PVC vloer een zeer goede keuze zijn.

Waar moet je op letten

Bij het leggen van een PVC vloer is het belangrijk dat je een vlakke en vooral ook gladde ondergrond hebt. Doordat PVC stroken flexibel zijn en met de ondergrond meebuigen zie je ongelijkheid in de vloer direct op de PVC vloer. Ook moet de ondergrond blijvend droog zijn, een natte ondergrond is niet stabiel en hierdoor kan de PVC vloer loskomen en vervormen. Hoe harder en dikker de PVC stroken zijn hoe minder belangrijk de ondergrond is, omdat je hier minder snel doortekening ziet.

PVC lijmen

Nadat u de vloer hebt geëgaliseerd kunt u de PVC vloer gaan vastlijmen. Kleine naden vallen nauwelijks op bij een PVC vloer maar probeer grote naden te voorkomen. Het kan handig zijn om spuitlijm te gebruiken om grotere oppervlaktes snel te verlijmen. PVC lijmen zijn leverbaar in diverse varianten.

Klik PVC vloer

Een klik PVC vloer wordt in tegenstelling tot de verlijmde versie wel zwevend gelegd. Belangrijk hierbij is om wat ruimte over te laten bij de muur zodat de PVC vloer nog wat kan uitzetten of krimpen door temperatuurschommelingen in huis. Hoe grote de ruimte, hoe meer ruimte u moet overhouden.

Ondervloer

Een PVC klikvloer kunt u het beste met ondervloer leggen. De ondervloer is een zachte laag tussen de harde ondergrond en de PVC vloer. De ondervloer zorgt voor geluidsdemping en voor stabiliteit.

De nadelen van een PVC vloer

PVC vloeren hebben het nadeel dat ze gevoelig zijn voor krassen. Erg scherpe voorwerpen op een PVC vloer leggen is dan ook niet verstandig. Koop ook geen PVC vloeren uit China omdat deze nog wel eens gevaarlijke stoffen bevatten doordat de regels en eisen daar anders zijn.

De voordelen van een PVC vloer

PVC vloeren zijn geluidloos, onderhoudsarm, hebben een vriendelijke prijs en zijn leverbaar in enorm veel uitvoeringen. Het is geen natuurlijk product waardoor het minder verouderd.

Op zoek naar een bouwmarkt? Kijk en vergelijk!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com