(advertentie)

De nieuwste vloerkleedtrends

Vloerkleed in de woonkamer

Vloerkleden zijn er tegenwoordig in alle kleuren, maten en vormen. Voor elke interieurstijl is er wel een gepast exemplaar te vinden. Bovendien is een vloerkleed vandaag de dag niet zomaar meer een decoratiestuk. Een vloerkleed brengt de ruimte samen tot één geheel en zorgt bovendien ook voor een lekker knus gevoel in huis. Denk je erover na om een vloerkleed te kopen, maar kwam het juiste exemplaar nog niet op jouw pad? We maken het kiezen van het gepaste vloerkleed voor jouw interieur net iets makkelijker voor je, want dit zijn de vloerkledentrends van het moment.

Breng de ruimte tot leven met kleur

Kleur is de laatste tijd weer volop aanwezig in ons interieur en dat zien we ook terug in de vloerkleden. Een vloerkleed in een felle kleur zorgt voor de nodige energieboost voor jou én jouw interieur. Een vloerkleed in een felle kleur past in elk interieur. Is jouw interieur eerder simpel en neutraal, dan kan een tapijt in een felle kleur net het schakelstuk zijn dat nodig was om de ruimte tot leven te brengen. Is jouw interieur al kleurrijk, levendig en misschien zelfs druk? Ook dan kan een kleurrijk vloerkleed toch nog bijdragen aan de beleving van de ruimte, maar let wel op met drukke prints om geen overweldigend geheel te creëren.

Laat de veilige tinten zoals grijs en beige een keer links liggen en kies voor kleur. Gaan de haren op je arm rechtop staan bij de gedachte van een turquoise of groen tapijt in jouw leefruimte? Geef deze kleurrijke kanjers het voordeel van de twijfel en je zal niet teleurgesteld zijn.

Aandacht voor natuur en duurzaamheid

We hebben alle meer en meer aandacht voor het welzijn van onze planeet en slaan daarom ook steeds liever de duurzame weg in. Een tapijt vervaardigt uit natuurlijke wol, gerecycleerd materiaal of jute is een goede keuze als je naar iets duurzaams op zoek bent. Een duurzaam tapijt in aardse kleuren zoals beige, groen of grijs doet ons ook meteen denken aan alles wat de planeet ons te bieden heeft. Wist je dat er zelfs vloerkleden bestaan die 100% biologisch afbreekbaar zijn?

Een vloerkleed gemaakt uit duurzaam materiaal hoeft er niet goedkoop uit te zien, integendeel. Een wollen kleed met een visgraat- of gehaakt patroon oogt juist luxueus. Wol is bovendien ook erg onderhoudsvriendelijk omdat het van nature de eigenschap heeft vettig te zijn, waardoor vocht niet in het kleed zal trekken. Je kan dus als ouder of dierenvriend met een gerust hart kiezen voor een wollen kleed.

Lief, zacht en licht

Na de industriële periode waarbij we collectief kozen voor strak, hard en zwart, is het nu tijd voor lief, zacht en licht. We snakken naar ronde vormen, zachte materialen, neutrale kleuren en variaties in hoog- en laagpolige vloerkleden. Ons vloerkleed mag huiselijk, comfortabel en warm aanvoelen, zeker nu de koude dagen voor de deur staan. Scandinavische vloerkleden dekken omwille van hun knusse en minimalistische eigenschappen de lading van lief, zacht en licht. Of je nu kiest voor een exemplaar met een minimalistische lijntekening of een hoogpolig exemplaar: deze soort vloerkleden stralen zoveel rust en comfort uit dat je er zomaar op zou willen neerploffen om heerlijk in weg te dromen.

Lekker eclectisch

Een eclectische interieurstijl, waarbij elementen uit andere woonstijlen worden samengevoegd tot één geheel, is helemaal hot en happening. Zo zagen we de afgelopen jaren rotan en vintage heropleven en momenteel is retro aan de beurt. Ook binnen deze interieurstijl is een vloerkleed de kers op de taart van een volmaakt interieur. Bij deze stijl geldt de regel: hoe gekker, hoe beter. Kies eens voor een rond of ongelijkvormig exemplaar, of eentje in een felle kleur met gekke print. Mix en match elementen die jij leuk vindt en kom zo tot een origineel interieur die jouw persoonlijkheid volledig weerspiegelt. Er zijn veel originele exemplaren op de markt, zeker binnen de Bohemian-, Perzische-, Kelim- of Berberstijl. Moderne kleden met bijvoorbeeld verfprints of andere patronen zijn ook lekker eclectisch. Voor welk exemplaar je ook gaat, laat het vloerkleed de eyecatcher van jouw eclectisch interieur zijn.

Op eigen maat

Trends zijn er om je te inspireren en prikkelen, niet om zich op te dringen tot in jouw interieur. Word je niet helemaal warm van de vloerkledentrends van dit moment? Kies dan vooral voor een exemplaar waar jij gelukkig van wordt. De beste trend is jouw unieke, persoonlijke stijl. Laat die maar lekker terugkomen in jouw interieur!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com