(advertentie)

Planten voor binnen

Planten voor binnen

Ken je dat? Je wilt meer groen in huis hebben, maar hebt geen idee waar je moet beginnen. Planten zorgen voor zuurstof, houden de lucht schoon en vergroten de productiviteit. Eigenlijk wordt iedereen net even een stukje vrolijker en gezonder van een plant in huis. Er zijn ontzettend veel planten voor binnen. Cactussen, bonsaiboompjes, vetplanten noem maar op. Denk je nu meteen: Help, ik heb geen groene vingers! Geen probleem. Verschillende planten in huis hebben weinig tot geen onderhoud nodig. In dit artikel vind je informatie over de trends op het gebied van groene kamerplanten.

Botanisch wonen

Kleine planten voor binnenEen trend op het gebied van planten en interieur is botanisch wonen. Deze trend zorgt voor veel groene planten, robuuste vormen gecombineerd met natuurlijke materialen. Met deze trend creëer je een nonchalant, natuurlijk en gezellig interieur. De planten voor binnen kunnen niet groot genoeg zijn, zo ontstaat een exotisch effect. Grote planten zoals de dadelpalm, boomvaren en de bananenboom passen goed in dit interieur. Vind je dit toch iets te groot? Ga dan voor een kleine cactus, een klimop, een kleine yuka, of de begonia. Doe deze in een ietwat verweerde bloempot of een gevlochten mand, dit geeft een heel stoer effect. Heb je weinig plek in huis, dan kan deze trend het nog steeds goed doen. Zorg dan dat je verschillende kleine planten bij elkaar zet, dan krijg je toch dat botanische effect en veel groen in huis.

Accessoires botanisch wonen

Bij botanisch wonen horen ook planten en bloemen op allerlei andere materialen en accessoires. Kussens met planten en schilderijen met bloemen. Allerlei stoere, natuurlijke accessoires zorgen voor rust en kalmte in je interieur. Ook de accessoires zijn erg belangrijk bij botanisch wonen. Planten voor binnen moeten altijd in een pot of vaas. Zorg voor natuurlijke materialen zoals bamboe, hout en linnen.

Hangplanten kamer

HangplantEen andere plantentrend is de hangplant. De hangplant uit de jaren 70 is weer helemaal terug, maar dan wel net op een andere manier. Deze planten voor binnen kan je werkelijk in iedere kamer ophangen. In de keuken, voor het raam in de woonkamer, boven de bank. Hangplanten voor binnen die het goed doen zijn onder andere wederom de klimop, de Lipstick plant en de erwtenplant.

Hangplanten pot

Het leuke aan hangplanten voor binnen is dat de bloempot net zo belangrijk is als de groene planten zelf, dus ook qua pot kan je je helemaal uitleven. Er zijn allerlei leuke hangpotten te koop, maar je kunt je pot voor de hangplant ook zelf maken. Boor 2 gaatjes in de bloempot, doe er een stevig touw doorheen en ophangen maar. Kies een pot die in jouw interieur past en pas deze trend toe in je eigen woonkamer of keuken.

Planten voor binnen onder een stolp

De glazen stolp is weer helemaal terug. Een kleine plant onder een stolp, je ziet het tegenwoordig erg vaak. Een cactus, een vetplant of een kleine plant met bloemen, onder een glazen stolp wordt het een enorme eyecatcher in je interieur. Ook voor deze trend geldt, zowel mogelijk voor grote woonkamers als voor kleinere. Planten produceren zuurstof, hierdoor kan je ze prima onder een stolp zetten. Ze zullen niet snel zuurstoftekort hebben. Heb je weinig plek? Kies dan een kleine stolp die op een dressoir past en mix met andere planten voor binnen. Een glazen stolp is te koop bij verschillende winkels, bijvoorbeeld bij de HEMA, Xenos en IKEA.

Tip: Wil je een plant onder een stolp, maar geen nieuwe accessoires zoals een stolp kopen? Zet een glazen vaas op zijn kop. Et voilà, een goedkope glazen stolp!

Cactus in huis

Cactus in huisHierboven al een aantal keer genoemd, maar de cactus voor in huis is een graag geziene plant. Lieve, kleine cactusjes of grote, wilde cactussen. Een cactus in huis is helemaal hip. Het fijne aan een cactus in huis, is dat de cactus niet zoveel onderhoud nodig heeft. Een paar druppels water, en deze plant voor binnen kan weer een lange tijd mee. Kortom; heb je geen groene vingers, houd je niet van kunstplanten en wil je wel graag planten in huis? Kies voor een cactus in huis! Weinig kans dat cactussen in huis dood gaan. Cactussen koop je tegenwoordig bij bijna iedere bloemenwinkel, tuin- en plantenwinkel. In allerlei soorten en maten.

Zoals je ziet, enorm veel keuze in planten voor binnen. Kies planten die je mooi vindt, doe die in een toffe pot, zet ze bij elkaar voor het botanische effect en zorg voor meer groen in huis!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com