(advertentie)

Gaan voor een koloniaal interieur

koloniaal interieur

Tegenwoordig zie je in de interieurs steeds vaker een mix terugkomen van allerlei interieurstijlen. Er is namelijk ook zo veel te verkrijgen dat het lastig wordt om je huis in een stijl in te richten en dit door te trekken. Toch heb je de laatste jaren diverse woonstijlen die je steeds vaker ziet en die ook in de mooiere woonwinkels goed te verkrijgen zijn. Eén van die interieurstijlen is een koloniaal interieur. Dit is een echte tegenhanger van modern en design meubilair en straalt warmte en gezelligheid uit.

Op zoek naar koloniale meubels? Kijk eens bij Leen Bakker!

Wat is een koloniaal interieur

Eigenlijk zegt het woord ‘koloniaal’ al waar een koloniaal interieur vandaan komt. De meubelen zijn namelijk geïnspireerd of afkomstig van de vroegere kolonies en werden vaak door de kolonisten gebruikt. Vaak worden de meubelen uit zwaar hardhout gemaakt en krijgen ze een donkere vernislaag mee, ook zien de meubelen er vaak wat antiek uit omdat ze handgemaakt worden en dus niet machinaal en strak worden vervaardigd.

Koloniale meubelen geven een woning een wat Oosters tintje maar passen prima in het hedendaagse Westerse interieur. Je kunt werken met bijvoorbeeld een Chinese kast als accent in de woonkamer of een mooie grote koloniale eettafel in de eetkamer. Je kunt een koloniaal meubelstuk echt als eyecatcher inzetten en zelfs in contrast met strakke design meubels kan het zorgen voor een speels effect.

Inspiratie voor de koloniale interieurstijl

Een koloniaal interieur heeft een exotische flair over zich heen. Een interieurstijl voor wereldkenners. Hiermee herken en creëer je een koloniaal interieur.

  • Lichte muren, vaak wit.
  • Donkere houten meubels.
  • Stoffen in natuurlijke tinten.
  • Kleurrijke decoratie met een natuurlijke look.

De koloniale stijl wordt ook gecombineerd met het botanische interieur. De koloniale meubels passen namelijk perfect bij een groene, botanische omgeving.

Voordelen van koloniaal wonen

Wanneer je koloniale meubelen wilt kopen, zijn er enkele tips die je toe kunt passen als je voor een koloniaal interieur wilt gaan. Zo hebben koloniale meubelen vaak een hoge kwaliteit, omdat ze bestaan uit vooral massief hardhout. Hierdoor krijg je ook die stijlvolle uitstraling welke je bij moderne meubelen nogal eens kan missen. Door te combineren met andere interieurstijlen kun je een contrast creëren en stop je warmte in je interieur. Wanneer je koloniaal wonen verder wilt doorvoeren kun je denken aan het toevoegen van dierenprints en andere natuurlijke materialen. Hier kun je natuurlijk zo ver in gaan als je zelf wilt, er is genoeg te verkrijgen. Werk met exotische invloeden zoals een boeddha in de woonkamer of orchideeën op de vensterbank.

Donker en licht

Koloniale meubelen staan vooral bekend om de donkere kleuren die worden gebruikt. Juist daarom is het aan te raden om hierbij in combinatie ook wat lichte elementen toe te voegen. Je kunt dus koloniale meubelen goed combineren met bijvoorbeeld teakhout, ook een hardhoutsoort die stevig is en lang meegaat. Door de muren in een mooie neutrale kleur te verven komen de meubelen nog beter uit!

Op zoek naar een woonwinkel? Kijk en vergelijk!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com