(advertentie)

Rustig witte woonkamer inrichten

Witte woonkamer met wit interieur

Veel mensen kiezen voor een rustig en basic wit interieur. Een witte woonkamer is puur, clean en ruimtelijk. In een witte woonkamer kan je helemaal tot rust komen. Wit in de kamer zorgt voor ruimte, het laat je woonkamer groter lijken. Heb je een kleine woonkamer? Dan is een wit interieur erg slim. Hoe kan je het beste een witte woonkamer inrichten? Hoe creëer je een totaal wit interieur, waar het toch gezellig is? In dit artikel lees je tips en inspiratie voor een witte woonkamer met wit interieur.

Basis witte woonkamer

Wit interieur houten vloerEen witte woonkamer begint met een witte, neutrale basis. De basis van een wit interieur zijn witte muren. Je kunt kiezen voor wit behang of witte verf, alles zolang het maar wit is. Vervolgens de vloer. Je kunt voor een witte vloer kiezen. In een strak wit interieur kan je kiezen voor een witte gietvloer. Houd je meer van een landelijke woonstijl dan past een wit geverfde houten vloer mooi. De vloer hoeft niet per se wit te zijn. Je kunt in een witte woonkamer ook kiezen voor een mooie houten vloer. Kies bijvoorbeeld voor een eiken vloer, of mooi essenhout. Een houten vloer zorgt voor een mooi contrast in je kamer. Met een houten vloer creëer je meteen sfeer in de woonkamer. Is een houten vloer te kostbaar, kies dan voor mooi laminaat of parket.

Witte woonkamer inrichten

Als de basis goed is, kan je beginnen met inrichten. In een witte woonkamer kan je kiezen voor allemaal witte meubels. Een witte bank, een witte salontafel en witte boekenkasten. Doordat alle meubels en accessoires wit zijn, matchen ze ontzettend goed bij elkaar en krijg je een mooi geheel. Het handige aan deze woonstijl: witte meubels en accessoires zijn in iedere woonwinkel te koop. Bijna alle meubels die je in de winkel ziet staan, zijn in het wit verkrijgbaar. Ga je voor meubels van de kringloopwinkel? Ook hier zijn veelal witte meubels te vinden, en anders kan je de meubels altijd een likje verf geven.

Op zoek naar een woonwinkel? Kijk en vergelijk!

Wit interieur gezellig maken

Vind je alleen wit te steriel en saai? Wil je graag een wit interieur gezellig maken? Lees deze tips en geniet van een gezellig wit interieur.

 • Combineer verschillende materialen
  Door te variëren met stoffen en materialen blijft je woonkamer spannend en levendig. Combineer een leren bank met kussens van wol en wilt. Of kies voor bijzettafels van allerlei verschillende materialen zoals plastic, hout en metaal. Denk ook aan materialen zoals rotan, leer en koper. Deze materialen hebben een warm en gezellig effect.
 • Wit interieur met zwartVoeg kleur toe
  Een kleur toevoegen helpt een kamer meer sfeer te geven. Bedenk van te voren goed welke kleur je toe wilt voegen. Ga je voor een zwart wit interieur, of kies je een accentkleur? Deze accentkleur kan je terug laten komen in accessoires zoals kussens en kleden op de bank, kaarsen en kaarsenstaanders. Zachte pasteltinten zijn goed te combineren met een wit interieur. Andere veelgebruikte accentkleuren zijn grijs, groen, rood en roze. Het fijne aan wit is dat alle kleuren toe te voegen zijn.
 • Open kast
  Kies een open kast. Door de open kast komen alle gezellige kleuren uit de kast, de woonkamer in. Kies bijvoorbeeld een open boekenkast en zet alle boeken op kleur in de kast. Of kies alleen voor de boeken met een bepaalde kleurtint in de kast. In een open kast kan je ook goed je accessoires kwijt. Kies accessoires in de door jou gekozen accentkleur. Zorg dat de kast opgeruimd blijft en het wordt een heuse eyecatcher in je interieur.
 • Planten, bloemen en natuurlijke materialen
  Planten en natuurlijke materialen zorgen voor veel sfeer. Cactussen, bamboe, vetplanten en bloemen zorgen voor een gezellig huis waar geleefd wordt. Lees voor inspiratie en tips dit artikel over planten voor binnen. Een ander natuurlijk materiaal dat je goed toe kunt voegen in een witte woonkamer is hout. Houten planken aan de muur, een houten salontafel of houten accessoires.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com