(advertentie)

Zwart wit interieur gezellig maken

Zwart wit interieur

Een zwart wit interieur wordt in heel veel woonkamers toegepast. Een woonkamer met als basiskleuren zwart en wit is al jaren erg populair. De combinatie zwart en wit is erg prettig en je kan er allerlei kleuren of materialen aan toe voegen. De elementaire kleuren zwart en wit vullen elkaar fantastisch aan. Het stoere zwart en het schone wit zorgen voor een prachtig contrast. Een zwart leren bank tegen een wit gestucte muur, een donkere muur met daar tegenaan een helder witte bank. Basic, maar o zo mooi!

Wil je toch nog een extra kleur in huis? Voeg dan een accentkleur toe. Veel gebruikte accentkleuren in een zwart wit woonkamer zijn pasteltinten zoals mintgroen, poederroze of fluortinten zoals aqua, rood en okergeel. Ga je voor een accentkleur, doe dit dan subtiel en laat het niet te veel overheersen. Voeg bijvoorbeeld kussens, kaarsen of servies in die kleur toe. Lees in dit artikel hoe een zwart wit woonkamer gezellig te maken.

Hout toevoegen

Zwart wit interieur - HoutEen trend die we tegenwoordig veel zien is het toevoegen van houtelementen in je interieur. Het zorgt voor een natuurlijke en duurzame look. Hout toevoegen in een zwart wit woonkamer kan door middel van toffe houten accessoires, een rotan hangstoel, of een stoere houten vloer. Lees meer tips in het artikel over houten wanddecoraties. Hout toevoegen in je zwart wit interieur kan bij elke woonstijl, zowel landelijk als modern. Hout kan altijd! Ook planten doen het goed in deze woontrend. Planten zorgen voor een natuurlijk effect en zorgen ervoor dat er meer leven is in je interieur. Door planten en hout toe te voegen, gaat je interieur meer leven.

Tips voor een zwart wit interieur

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij een zwart wit interieur.

70% wit en 30% zwart

Zwart wit interieur - AccessoiresDenk bij een zwart wit woonkamer aan de 70%-regel. De verhouding zwart wit is het mooist als die 70% wit is en 30% zwart. Zwart eist veel aandacht op en door de kleur zwart wordt je kamer altijd wat donkerder. Houdt hier dus goed rekening mee.

Zwart, wit en grijs interieur

Wil je graag stoere, zwarte muren? Gebruik dan donker grijze verf. Dit lijkt heel erg op zwart, maar het contrast met wit is wat minder hard. Het contrast tussen zuiver zwart en wit is namelijk te hard. Het verschil tussen donker grijs en zwart is nauwelijks zichtbaar maar je krijgt wel een compleet andere look.

Accessoires

Denk bij accessoires ook aan roodkoper, brons of goud. Dit klinkt misschien heel gewaagd, maar het zorgt voor een stoere, warme, industriële look!

Grijstinten

Een zwart wit woonkamer wordt vaak gecombineerd met veel grijstinten. Vind je zwart wit iets te saai probeer dan grijstinten toe te voegen. Je zult zien dat dit makkelijk combineert en het een warm effect heeft.

Op zoek naar een woonwinkel? Kijk en vergelijk!

Zwart wit interieur gezellig maken

Vind je alleen zwart en wit maar saai en ongezellig klinken? Dat hoeft niet! Een interieur met als basiskleuren zwart en wit kan je juist heel eenvoudig gezellig maken. Bij het gezellig maken van een zwart wit woonkamer, zijn accessoires essentieel. Accessoires in één of maximaal 3 accentkleuren. Zoals al beschreven, in een zwart wit interieur wordt veel gebruik gemaakt van accentkleuren. Een accentkleur kan werkelijk iedere kleur zijn die je maar wilt. Denk aan pasteltinten, groentinten of kopertinten. Het is verstandig om te werken met een kleurpalet, want accessoires vind je nooit in precies dezelfde kleur. Die mooie rode vaas is net een andere kleur rood als dat rode kussen. Maar als je werkt met tinten is dat niet erg. Dan is je accentkleur rood en kan je dus spelen met allerlei roodtinten. Lees deze tips en ga aan de slag om je zwart wit interieur gezellig te maken!

 • Schoolbordverf
  Bij de combinatie zwart en wit is schoolbordverf erg tof. Je gasten en kinderen kunnen er gezellige boodschappen of tekeningen op achterlaten. Jij kunt er inspirerende quotes opzetten. En het handige aan schoolbordverf is dat je het krijt er ieder moment weer vanaf kunt halen en een nieuwe look kunt creëren. Wist je dat schoolbordverf er in allerlei verschillende kleuren is?
 • Foto’s aan de muur
  Hang foto’s op aan de muur. Foto’s hebben vaak veel kleur waardoor je je zwart wit interieur gezellig maakt. Ga voor een muur vol foto’s, of kies de mooiste en druk die groot af. Meer inspiratie over een fotomuur? Lees in dit artikel tips en trucs!
 • Planten in een zwart wit interieurPlanten
  Een zwart wit interieur gezellig maken? Haal bloemen en planten in huis! Net al even aangehaald, maar planten in huis zijn sfeerbepalend. Hangplanten, een mooie grote bos veldbloemen, cactussen. Planten en bloemen kan je op allerlei manieren in huis halen.
 • Zachte materialen
  Varieer in materialen. Leg een vloerkleed neer en verschillende kussens op de bank. Zorg ervoor dat er veel verschillende materialen in de woonkamer te zien zijn. Een wollen plaid, een dierenvacht, suède kussens een leren hengsel op de spiegel. Allerlei manieren om te spelen met materiaalsoorten waardoor je meer warmte en sfeer creëert.
Op zoek naar een woonwinkel? Kijk en vergelijk!

Wit interieur gezellig maken

In plaats van een zwart en wit interieur kan je ook kiezen voor een wit interieur. Wit creëert ruimte. Vooral voor een kleine ruimte is een wit interieur dus erg geschikt. Daarnaast heeft het een pure en cleane look. Om het gezellig te maken hebben wij een aantal tips voor je. Tips en inspiratie voor een witte woonkamer met wit interieur.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com