(advertentie)

Scandinavische woonstijl past in iedere woonkamer

Scandinavische woonstijl

De Scandinavische woonstijl is te typeren door zijn eenvoud, het lichte kleurgebruik, functionaliteit en het gebruik van grafische vormen. Het Scandinavisch interieur is overgenomen vanuit Scandinavië en gebaseerd op de pure ambacht. Alles is natuurlijk, functioneel en authentiek. Er wordt gebruik gemaakt van lichte kleuren in combinatie met natuurlijke materialen. Duurzaamheid neemt een belangrijke plaats in binnen een Scandinavisch interieur. Dit merk je door de goede kwaliteit van meubelen en materialen die lang meegaan. Je ziet een Scandinavische woonstijl steeds vaker in de Nederlandse woonkamer. Vandaar in dit artikel: tips om een Scandinavisch interieur toe te passen zodat jij heerlijk kunt genieten in jouw eigen Scandinavische woonkamer!

Kleurgebruik in Scandinavisch interieur

Scandinavische woonstijlDe meest gebruikte kleur in een Scandinavisch interieur is wit, maar ook grijs- en pasteltinten komen veel voor. Door het lage aantal zonuren in Scandinavië reflecteren de witte en lichte kleuren het meeste licht in het interieur. Hierdoor creëer je toch licht in de donkere dagen. Belangrijk in een Scandinavische woonkamer is eenvoud, zo ook in het kleurgebruik. Kies een lichte basiskleur en één of twee accentkleuren en ga daar mee aan de slag. Kies als accentkleur bijvoorbeeld mintgroen, zeeblauw of koper. Zowel je meubelen als je accessoires kunnen dan mooi in deze drie kleuren. Zo creëer je eenheid, eenvoud en rust en kan jij heerlijk genieten in jouw woonkamer met Scandinavisch interieur!

Materialen Scandinavische woonstijl

Typisch voor de Scandinavische woonstijl is het gebruik van natuurlijke en warme materialen. De combinatie van licht kleuren en natuurlijke materialen zorgt voor een warm interieur en een fijn thuis. Veel gebruikte materialen zijn:

  • Scandinavisch interieurDierenvacht
  • Hout
  • Koper
  • Rotan
  • Vilt
  • Wol

Door de natuurlijke materialen is een Scandinavisch interieur puur, duurzaam en warm. Op de vloer van een Scandinavische woonkamer vindt je vaak hout. Een lichte, houten vloer van bijvoorbeeld eiken, dennen of essen. Liever een witte vloer? Dat kan ook, een houten vloer wit geschilderd, zie je veel terugkomen in deze trend. Zoals je leest: een Scandinavische woonkamer heeft een rustige basis, die je zelf kunt uitbreiden met meubels en accessoires. Belangrijk binnen deze woontrend is de eenvoud, een goede basis.

Accessoires in Scandinavische woonkamer

Scandinavische woonkamer - AccessoiresVeelgebruikte accessoires in de Scandinavische woonstijl zijn onder andere groene planten, een dierenvacht en grafische vormen. Grafische lijnen en vormen zie je terug op het behang, op kussens of in kunst aan de muur.
Accessoires zijn minimalistisch en eenvoudig, ze moeten niet afleiden. Ook in de accessoires wordt gebruik gemaakt van hout en neutrale tinten. Accessoires worden bij elkaar geclusterd zodat het niet afleidt, maar elkaar aanvullen waardoor zij in het interieur meer tot hun recht komen. In veel woonwinkels zie je inmiddels accessoires vanuit het Scandinavisch interieur. Veel vazen, kandelaars en waxinelichthouders in pasteltinten en met grafische vormen. Ideaal dus, voor jouw Scandinavische woonstijl hoef je niet naar allerlei dure winkels. De Hema, Xenos en IKEA verkopen allemaal mooie Scandinavische accessoires!

Scandinavisch interieur combineren

Een Scandinavisch interieur is goed te combineren met andere interieurstijlen. Combineer een Scandinavische woonkamer bijvoorbeeld met vintage vondsten uit een vintage interieur. Vintage accessoires zoals vazen, lampen en kleden passen perfect in de Scandinavische woonstijl met natuurlijke materialen. Een andere mogelijkheid is je Scandinavische meubels combineren met een zwart wit interieur. De basiskleuren zwart en wit combineren erg mooi met materialen zoals hout, vilt en wol. Ook woonstijlen zoals industrieel, bohemian en modern zijn goed te combineren met Scandinavische meubels. Gebruik de Scandinavische basis, en breid deze uit met accessoires vanuit een andere interieurstijl.

Het Scandinavisch interieur is toe te passen in bijna iedere woonkamer. Let op dat je gebruik maakt van verschillende materialen, hierdoor voorkom je dat je ruimte kil wordt. En natuurlijk door planten terug te laten komen in je interieur.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com