(advertentie)

Alles wat je dient te weten voor je verhuizing

Verhuizen

Verhuizen is niet iets wat we dagelijks doen. Als je gaat verhuizen is het daarom verstandig om je goed voor te bereiden. Op deze manier kun je een soepele verhuizing tegemoet gaan. Om de verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen, is het verstandig om van bepaalde zaken op de hoogte te zijn. Wij informeren je graag over alles wat je dient te weten voor je verhuizing.

Maak gebruik van een checklist

De periode rondom een verhuizing is vaak druk en stressvol. Hierdoor bestaat de kans dat je belangrijke zaken rondom de verhuizing vergeet. Als je gebruik maakt van de Checklist verhuizen, dan mis je niks meer tijdens het verhuizen. Het handige aan deze checklist is dat deze is onderverdeeld in de fasen van de verhuizing. Ruim van te voren ben je namelijk al bezig om de verhuizing voor te bereiden. Enkele zaken die opgenomen zijn in de checklist zijn bijvoorbeeld:

Twee maanden voor de verhuizing

  • Vergeet niet om je huurcontract op te zeggen.
  • Heb je automatische afschrijvingen die met je woningen te maken hebben? Zet deze dan stop.

Een dag voor de verhuizing

  • Leeg de koelkast en zorg ervoor dat je deze al schoon hebt gemaakt.
  • Reserveer alvast een parkeerplek voor de verhuiswagen. Op deze manier veroorzaak je geen overlast tijdens de verhuizing.
  • Je moet energiek zijn voor de verhuizing, zorg er dus ook voor dat je op tijd naar bed gaat.

Op de verhuisdag

  • Zorg ervoor dat er sprake is van een duidelijke taakverdeling.
  • Vergeet niet om alle ramen en deuren goed dicht te doen.

Schakel hulp in van een professional

checklist verhuizen

Als je wilt dat je verhuizing soepel verloopt, is het aan te raden om een professional op het gebied van verhuizingen in te schakelen. Een verhuisbedrijf heeft veel ervaring met allerlei soorten verhuizingen. Zij weten precies op welke manier zij de verhuizing moeten aanpakken. Daarnaast kunnen zij je ook helpen aan kwalitatieve verhuisdozen en beschikken zij ook over stevig inpakmateriaal. Heb je waardevolle grote objecten in huis staan? Dan beschikt een verhuisbedrijf meestal over een verhuislift waarmee zij je waardevolle spullen op een goede manier kunnen verhuizen. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige piano die je in huis hebt staan. Als je niet wilt dat je spullen onnodig beschadigd raken, dan is het aan te raden om een specialist in te schakelen die je hierbij kan helpen.

Begin op tijd met opruimen en inpakken

Als je gaat verhuizen is het belangrijk om al op tijd te beginnen met het inpakken. Pak alleen de spullen in die je ook daadwerkelijk gaat gebruiken in je nieuwe woning. Dit betekent dus dat je alvast je spullen goed moet opruimen voordat je gaat verhuizen. Gooi alle spullen weg die kapot zijn of geef ze aan een ander die het wel goed kan gebruiken. Heb je spullen die je niet meer nodig hebt, maar die wel in goede staat zijn? Dan kun je ook overwegen om deze spullen te verkopen. Dit kan via je eigen familie- of vriendenkring, maar je kunt ook gebruik maken van een tweedehandse verkoopwebsite. Pak de spullen per kamer in en markeer deze met een kleur of een nummer. Op deze manier kun je de dozen direct in de juiste kamers zetten. Dit scheelt veel uitzoekwerk. Geef alle dozen die in de keuken horen bijvoorbeeld een rode sticker. Geef bij de verhuizers aan welke kleur bij welke ruimte van je nieuwe woning hoort. De dozen met de rode stickers kunnen de verhuizers dan direct in de keuken leggen. Hierdoor bespaar je veel tijd en is het uitpakken een stuk efficiënter.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com