(advertentie)

Opruim tips

Opruim-tips

Tijdens een verhuizing kom je erachter hoeveel rommel je wel niet in huis hebt. Je hebt wellicht veel boeken in de kast staan die je niet meer leest. Of je komt allerlei kleding tegen die je al in járen niet meer gedragen hebt. Het is niet nodig om deze spullen allemaal weg te doen. Er zijn tal van winkels die maar wat graag deze producten van je over nemen. Vervolgens kunnen ze tegen een bescheiden prijs weer worden verkocht.

Meubilair

Er zijn verschillende kringloopwinkels in Nederland. Deze tweedehandswinkels staan te springen om producten die jij niet meer gebruikt op te halen. De kringloopwinkel komt alle spullen gratis ophalen. Ga je bijvoorbeeld samenwonen? Dan heb je vaak van alles dubbel. Dit kan je allemaal online verkopen. Dit kost echter veel tijd en energie. Wanneer je je wasmachine, strijkijzer, kasten en banken aan een kringloopwinkel doneert, maak je de minder bedeelden alleen maar extra blij. En je bent in één keer van al je spullen af.

Boeken

Er komt altijd een moment waar je erachter komt dat je te veel boeken hebt. Dit kunnen leesboeken, studieboeken, tijdschriften of stripboeken zijn. Je kunt veel mensen nog heel blij maken met je boeken. Het is dan ook zonde om deze weg te gooien. Je kunt deze boeken op een aantal manieren een nieuw leven geven. Dit kan bijvoorbeeld door ze aan een familielid/vriend/kennis te geven die elk jaar mee doet aan de rommelmarkt. Mochten ze daar niet verkocht worden, biedt een bibliotheek altijd uitkomst. Zij nemen maar wat graag je boeken in. Mocht je dit niet zien zitten, dan kun je altijd nog bij basisscholen aankloppen of zij nog boeken kunnen gebruiken. Dit kan uiteraard wel alleen bij kinderboeken of stripboeken.

Kleding

Erachter gekomen dat je een stapel kleding al een tijd niet gedragen hebt? Doneer dan je kleding. Kleding doneren kan gemakkelijk en snel. Er zijn verschillende bedrijven waar je je gebruikte kleding gratis naar kunt opsturen.  Er zijn vaak ook initiatieven in de wijk, waar je je kleding kunt doneren. Zo kan kleding, die voor jou niet meer van waarde is, een nieuwe outfit zijn voor iemand anders.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com