(advertentie)

Wat kost verhuizen en een verhuizing?

Wat kost verhuizen

Verhuizen, vroeg of laat hebben we er allemaal mee te maken. Wat kost een verhuizing? Wat komt er allemaal kijken bij verhuizen? Hoe kan ik zo efficiënt mogelijk verhuizen? In dit artikel bespreken we de vraag wat kost verhuizen? Wat zijn reële kosten en welke kosten kan je misschien wel weglaten?  Van een verhuisbedrijf inhuren tot je vrienden optrommelen en van een verhuiswagen huren tot zelf heen en weer rijden. We geven tips hoe je de kosten rond een verhuizing laag kan houden.

Wat kost een verhuizing?

Een verhuizing brengt de nodige kosten met zich mee. Wat kost verhuizen? Dit is voor iedereen verschillend. Iedereen pakt het op zijn of haar eigen manier aan. De één besteedt de hele verhuizing uit en neemt de kosten die dat met zich meebrengen voor lief. Een ander verhuist met vrienden waardoor hij een stuk goedkoper uit is. De kosten van een verhuizing bestaan uit:

 • Vervoerskosten
 • Kosten verhuizers
 • Kosten voor verhuisbedrijf
 • Inpakkosten

Vervoerskosten

Wat kost een verhuizingWat kost een verhuizing? Sowieso heb je tijdens verhuizen te maken met vervoerskosten. Dit kan zijn de huur van een verhuiswagen, benzinekosten en chauffeurskosten. Houdt hier rekening mee als je de kosten voor een verhuizing gaat berekenen.

Kosten verhuizers

Verhuizers kosten gemiddeld tussen de €30 en €45 euro per uur. Het ligt er heel erg aan wat je de verhuizers laat doen, hoe lang het duurt. Laat je ze alleen inpakken? Of wil je dat ze de hele verhuizing helpen?

Kosten voor verhuisbedrijf

Ga je met een verhuisbedrijf in zee? Dan rekenen zij vaak extra kosten voor de organisatie en planning van het hele geheel.

Inpakkosten

Denk hierbij aan kosten voor verhuisdozen, inpakfolie en afplaktape. Laat je verhuizers inpakken? Denk dan weer aan de gemiddelde kosten per verhuizer. Gemiddeld wordt voor inpakken door verhuizers zo’n 10 uur gerekend.

Wat kost verhuizen uitbesteden

Een verhuizing uitbesteden scheelt jezelf een heleboel tijd en stress. Je huurt verhuizers in, die een heel aantal zaken rondom verhuizen voor je regelen.

 • Spullen inpakken
 • Verhuiswagen inladen
 • Verhuisdozen vervoeren
 • Verhuiswagen uitladen

Het verschilt per verhuisbedrijf wat dit kost. Wil je de gehele verhuizing uitbesteden? Gemiddeld rekent een verhuisbedrijf tussen de €30 en €45 euro per uur. In totaal kom je dan voor een hele verhuizing rond de €1600 uit. Onderzoek goed van te voren wat bij de prijs inbegrepen zit en wat niet. Sommige verhuisbedrijven rekenen nog apart kosten voor verhuisdozen of verschillende kosten per verschillende verhuiswagen. Zo kunnen de kosten voor een verhuizing nog erg oplopen.

Tips kosten verhuizing laag houden

Er zijn een heel aantal tips waardoor je de kosten voor een verhuizing laag kunt houden. Zo worden de kosten voor verhuizen goedkoper en blijft er meer geld over om je droomhuis in te richten.

 • Kosten verhuizing laag houdenZelf inpakken
  Door zelf al je servies, kleding, accessoires en andere spullen in verhuisdozen in te pakken, hoeven verhuizers dit niet te doen. Hier bespaar je gemiddeld zo’n €350 euro mee.
 • Zelf verhuizen
  Je kunt zelf verhuizen door alle spullen zelf in te pakken en zelf een verhuiswagen te huren. Vraag of vrienden of familieleden gezellig komen helpen en maak er een gezellige verhuisdag of verhuisweekend van. Op deze manier betaal je alleen vervoerskosten van de verhuisauto en eventuele kosten rondom verhuisdozen.
 • Verhuisdozen hergebruiken
  Zijn er laatst vrienden of familieleden verhuist? Hergebruik de verhuisdozen. Dit scheelt een al gauw €100.
 • Vergelijk verhuisbedrijven
  De kosten van een verhuizing laag houden begint bij vergelijken. Vraag bij verschillende verhuisbedrijven wat kost een verhuizing bij jullie? Leg de offertes naast elkaar en kijk welke goedkoper uitpakt.
 • Durf te onderhandelen
  Ligt de verhuisofferte boven het budget? Durf te onderhandelen over de prijs. In veel gevallen willen de verhuisbedrijven wel wat zakken met hun prijs.
 • Verhuisvergoeding
  In bepaalde gevallen heb je recht op een verhuisvergoeding. Bijvoorbeeld als je voor je werk moest verhuizing of als je uit je huis bent gezet vanwege sloop. In deze gevallen kan je de kosten van een verhuizing laag houden door deze te betalen met een verhuisvergoeding.
 • Vermijd weekenden
  Verhuizen in een weekend is duurder dan op een doordeweekse dag. Verhuisbedrijven vragen meer geld voor verhuizen in weekenden omdat er veel meer vraag naar is. Wil je de kosten voor verhuizing laag houden? Vermijd dan het weekend.

Hopelijk zijn de vragen wat kost een verhuizing en wat kost verhuizen nu helder beantwoord en kan jij flink aan de slag!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com