(advertentie)

Raamdecoratie voor kunststof kozijnen

Raamdecoratie kunststof kozijnen

Tegenwoordig worden veel huizen opgeleverd met kunststof kozijnen. Deze keuze wordt gemaakt omdat kunststof kozijnen veel voordelen met zich meebrengt, zeker in vergelijking met de houten en aluminium variant. Kunststof is duurzaam, daarnaast kan je het makkelijker schoonmaken en is het beter te isoleren. Het onderscheid tussen houten kozijnen en de kunststof variant met houtlook is nauwelijks te maken. Genoeg reden dus om te kiezen voor kunststof kozijnen.

Raamdecoratie voor kunststof kozijnen

Als je raamdecoratie voor kunststof kozijnen wilt aanschaffen, zal je moeten kijken naar opties waarbij je geen gaten hoeft te boren in de kozijnen. Dit kan de kunststof kozijnen namelijk flink beschadigen. Raamdecoratie met een aluminium frame is daarom ideaal. Je klikt het frame, door middel van een magneetstrip, gemakkelijk en snel op het raamkozijn. Wil je meer te weten komen over de verschillende soorten raamdecoratie voor kunststof kozijnen? Lees dan snel verder!

Rolgordijnen voor kunststof kozijnen

Raamdecoratie voor kunststof kozijnenRolgordijnen zijn perfect om op te hangen als je kunststof kozijnen hebt. Je hebt de normale variant en de duo variant, hierbij bewegen er twee banen stof langs elkaar heen. De twee banen bewegen achter elkaar langs waardoor je zelf de lichtinval kan verminderen of vermeerderen. Dit type raamdecoratie past perfect in jouw keuken of woonkamer.

Er zijn twee manieren, naast het aluminium frame, waarop je rolgordijnen voor kunststof kozijnen kan monteren, namelijk direct op de muur of via een mini cassette. Als je ruimte hebt op de muur boven het kunststof kozijn, kan je daar de montagesteunen inschroeven om zo de kozijnen niet te beschadigen. Een rolgordijn met een mini cassette is makkelijk te plaatsten en ze passen goed bij een klein raam. De cassette kan je op het kozijn plakken waardoor je er niet in hoeft te boren.

Plissé gordijnen voor kunststof kozijnen

Door het specifieke systeem en de verschillende montagemogelijkheden is het gebruik van plissé gordijnen mogelijk bij bijna alle ramen. Dit type raamdecoratie is goed geschikt voor kunststof kozijnen, ook als je kunststof draaikiepramen hebt. Als je plissé gordijnen voor kunststof kozijnen wilt kopen, is het aluminium frame ideaal aangezien je niet hoeft te boren en schroeven in het nieuwe kozijn. Het schoonmaken van de ramen is heel gemakkelijk aangezien je door de magneetstrip het plissé gordijn gemakkelijk even kan verwijderen en vervolgens weer terug plaatsen.

Ook kan je de gordijnen ophangen met behulp van plakstrips, waardoor je wederom niet hoeft te boren in de kozijnen. Met behulp van speciale draaikiepraam steunen kan je de plissé gordijnen bevestigen aan de boven en onderkant van het kozijn. Als je hiervoor kiest kan je het raam openzetten in kiepstand, terwijl het gordijn netjes op zijn plek blijft.

Jaloezieën voor kunststof kozijnen

Jaloezieën worden gemaakt van verschillende materialen, zoals hout en aluminium. Het systeem met aluminium frame is wederom toepasbaar op dit type raamdecoratie. Daarnaast kan je het aan de muur bevestigen met montagesteunen die je in de muur schroeft. Als je een draaikiepraam hebt kan het bevestigd worden door middel van klemsteunen en zijgeleidingen. Deze geleiding loopt door de lamellen heen en is gemaakt van staaldraad. Het is hierbij belangrijk dat als je het raam opent, de jaloezieën goed blijven hangen. Door het gebruik van klemsteunen hoef je niet in de kozijnen te boren. Er zijn verschillende maten jaloezieën voor kunststof kozijnen, let hier goed op als je het wilt gaan aanschaffen.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com