(advertentie)

Duiven verjagen van het balkon – Tips & Trucs

Duiven verjagen balkon

Heb je last van duiven op het balkon? Zie je overal vogelpoep en wil je graag de duiven wegjagen? Duivenoverlast is erg vervelend. ’s Ochtends kan je vroeg gewekt worden door weg fladderende beesten. Als je de balkondeuren opent schrik je doordat zij schrikken. En duiven op het balkon zorgen voor erg veel vogelpoep. Gelukkig zijn er manieren om de duivenoverlast te stoppen en ze af te schrikken. In dit artikel vind je tips en trucs over duiven verjagen van balkon.

Duivenoverlast; waarom duiven verjagen

Duivenoverlast op je balkon is niet alleen erg vervelend en irritant, het heeft ook daadwerkelijk negatieve gevolgen voor je gezondheid en het balkon. Waarom duiven wegjagen?

 • Duivenoverlast balkonAgressieve vogels kunnen je aanvallen.
 • Verspreiden ziektes zoals Salmonella, Ornithose, Listeria en E. Coli. Dit kan leiden tot maag- en darm infecties.
 • Via de duivennesten kunnen insectenplagen ontstaan zoals vlooien, vogelmijten en tapijtkevers.
 • Vogelpoep vervuilt het balkon.

Duivennest verwijderen of vermijden

Duiven verjagen van het balkon begint bij het duivennest. Waarom zitten de duiven op uw balkon? De vogels hebben behoefte aan water en voedsel. Verwijder dit van de buitenplaats of tuin. Zorg dat er geen emmers staan met water, geen broodkruimels rondslingeren en geen lekkende waterpijpen aanwezig zijn. Zodra je ook maar een klein begin van een nestje ziet, bijvoorbeeld een paar kleine takjes, meteen verwijderen. Dit kan lijden tot een vogelnest en duivenoverlast, dat wil je niet op je balkon!

Is er toch een duivenbroedplaats en wil je het duivennest verwijderen? Houd dan met een aantal dingen rekening:

 • Een duivennest verwijderen is officieel verboden.
 • Duivennest verwijderen alleen als de vogels gevlogen zijn.
 • Zorg dat je altijd handschoenen aan hebt en een mondkapje voor je mond zodat je geen schadelijke stoffen inademt.
 • Durf je het niet aan om het nest zelf te verwijderen? Schakel dan een professioneel bedrijf in dat gespecialiseerd is in duivennesten verwijderen.

Duiven verjagen balkon

Na de broedplaats verwijderd te hebben, zijn er een aantal tips en trucs die je toe kunt passen bij duiven verjagen van het balkon. Duivenoverlast verminder je door:

 • Duivenoverlast - Duiven verjagen balkonCD’s ophangen aan een touw in de vorm van een CD-slinger.
 • Duivenpennen plaatsen op de reling van het balkon. Let op: De duiven kunnen hierdoor niet meer op de reling landen, maar kunnen zich wel verwonden.
 • Dun touwtje ongeveer 10 centimeter boven de balkonrand. In de meeste gevallen landen duiven eerst op de reling van het balkon. Door hier een draadje of waslijn te spannen, kunnen ze hier niet zitten en zullen ze het balkon niet opkomen.
 • Nat spuiten met een waterpistool of plantenspuit.
 • Nep roofvogels zoals uilen of kraaien neerzetten. Dit schrikt de duiven af.
  Tip: Verplaats ze wel regelmatig. Anders wennen vogels eraan en komen ze weer terug op je balkon.
 • Net spannen zodat de duiven niet op het balkon kunnen komen.
 • Plastic anti-duivenstrips.
 • Plastic tasjes ophangen.
 • Staalkabel spannen op de reling van het balkon. Op deze manier kunnen duiven niet landen op de reling.
 • Sterke kruiden strooien zoals rode peper, kaneel, knoflook en cayennepeper.

Uiteraard kan je niet alle tips toepassen tegen duivenoverlast. Maar probeer er een paar en kijk of het op jouw balkon helpt. Lukt het niet om de duiven te verjagen van het balkon? Probeer dan een andere tip tegen duivenoverlast.

Op zoek naar een bouwmarkt? Kijk en vergelijk!

Duiven verjagen met geluid

Er is verschillende apparatuur op de markt hoe je vogels kan verjagen met geluid. De meeste apparatuur verspreiden een hoge toon wat duiven niet prettig zouden vinden. Het is niet helemaal duidelijk of het nu werkt of niet. Duiven verjagen met geluid is niet makkelijk. De vogels schrikken heel even van het geluid, maar zullen snel weer terugkomen naar het balkon als zij dat willen.

Last van duiven? Informeer de gemeente.

Bij last van duiven op het balkon is het raadzaam om de gemeente te informeren. Zij kunnen een duivenbroedplaats in de buurt aanleggen waar de vogels graag verblijven. Op deze manier verleg je de broedplek en zullen de vogels op het balkon verdwijnen. Houd er rekening mee dat de gemeente niet bij één klacht van duivenoverlast meteen tot actie overgaat.

TIP: Mobiliseer meer mensen in de flat die ook last van duiven hebben op het balkon. Schrijf allemaal of gezamenlijk een brief naar de gemeente.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com