(advertentie)

Welke garagedeur past bij jou?

Garagedeuren past bij jou

Garagedeuren zijn er in allerlei soorten, maten en materialen. Bent u van plan een garagedeur te kopen, maar weet u nog niet goed welk type bij u past? In dit artikel worden de voornaamste soorten garagedeuren besproken, zodat u de juiste garagedeur kiest!

Sectionaalpoorten

De sectionaalpoort, ook wel de sectionale garagedeur, is de populairste garagedeur vanwege het grote bedieningsgemak. De deur is opgebouwd uit meerdere lamellen van ongeveer 50 centimeter. De sectionale garagdeur kan doorgaans op twee verschillende manieren worden geplaatst: namelijk verticaal en horizontaal. Het meest voorkomend is verticaal, waarbij de deur naar boven wordt geopend en de deur onder het plafond komt te hangen. De horizontale deur wordt zijwaarts geopend, waarbij de deur langs de muur wordt geschoven. De scharniertjes in de lamellen zorgen ervoor dat de deur bij het openen geen zwenkruimte nodig heeft. Optimale ruimtebesparing is dan ook het grote voordeel van de sectionaalpoort. Daarnaast zijn sectionaalpoorten altijd voorzien van goede isolatie.

Kanteldeuren

De kanteldeur is de echte klassieker onder de garagedeuren en is ook de meest geplaatste garagedeur wereldwijd. In tegenstelling tot de sectionale deur, wordt de kanteldeur in zijn geheel geopend. Hierbij is dus wel extra zwenkruimte nodig.  Doorgaans kunnen kanteldeuren in allerlei soorten materialen en profileringen geleverd worden, omdat het deurblad uit één paneel bestaat. Een voordeel van een kanteldeur is dat ze relatief goedkoop zijn en dat er eenvoudig een loopdeur in kan worden geplaatst. Zo kan je makkelijk in en uit lopen, zonder dat je de hele garagedeur hoeft te openen.

Openslaande deuren

Een goed alternatief op de kanteldeur is de openslaande garagedeur. Deze deur staat bekend om zijn tijdloze uitstraling. Net als een normale deur, wordt de openslaande garagedeur naar buiten geopend. Deze deur heeft dus geen extra ruimte nodig in de garage, maar alleen buiten. De poort bestaat uit twee deuren die onafhankelijk van elkaar kunnen worden geopend. Voordelen van de openslaande garagedeur zijn het makkelijk in en uit lopen, het authentieke uiterlijk en de isolatie. Daarnaast kunnen de openslaande garagedeuren in alle soorten materialen geleverd worden, er kunnen dus bijvoorbeeld ook ramen in worden geplaatst.

Roldeuren

Wilt u echt maximaal ruimte besparen? Dan is de roldeur wellicht iets voor u. De roldeur bestaat uit horizontale panelen die bij het openen van de deur in elkaar rollen in een afgesloten bak die bevestigd is boven de garagedeur. Het plafond van de garage blijft dus helemaal vrij. Dit biedt de mogelijkheid om spullen aan het plafond te hangen, zoals fietsen, gereedschap of tuinkussens.

Handmatig of elektrisch?

Garagedeuren kunnen geleverd worden met handmatige bediening of met elektrische bediening. Wat bij u past, hangt helemaal af van uw wensen. Wanneer u gemak en comfort wenst, kunt u het beste kiezen voor een elektrische garagedeur. Elektrische garagedeuren worden met een klein motortje aangedreven en kunnen van een afstand bediend worden. Dit is ideaal als u elke dag uw auto in en uit de garage moet rijden. Met slechts één druk op de knop kunt u de deur vanuit uw auto openen. Daarnaast is een elektrische garagedeur uitermate geschikt voor mensen die door rugklachten of andere gezondheidsproblemen moeite hebben de deur handmatig te bedienen.

Gebruikt u de garagedeur niet heel vaak, heeft u geen problemen met het handmatig openen van de deur of heeft u gewoonweg geen zin om extra geld uit te geven aan een elektrische garagedeur? Dan kunt u kiezen voor een garagedeur met een handmatige bediening.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com