(advertentie)

Anti inbraak tips

Inbreker

Het is voor iedereen een nachtmerrie. Heerlijk genieten op vakantie en dan ondertussen wordt je hele huis leeggeroofd. Of je bent even naar een verjaardag van een vriendin en bij thuiskomst zie je overal inbraaksporen. Je huis beveiligen tegen inbraak kan niet voor 100%, maar je kunt wel preventief te werk gaan. Er zijn tips tegen inbraak die de kans verkleinen dat er bij jou thuis wordt ingebroken. In dit artikel geven we je anti inbraak tips. Dit is geen zekerheid voor 0 inbraken. Wel verkleint het de kans aanzienlijk op een inbraak in huis.

Inbraak voorkomen in 5 minuten

Je huis beveiligen tegen inbraak begint met je te verplaatsen in de inbreker. Een inbreker is grofweg 5 minuten bezig met een inbraak. 30 seconden om het huis binnen te komen, 4 minuten om de buit te zoeken en dan weer 30 seconden om het huis te verlaten. Een inbraak voorkomen doe je door deze 5 minuten zo moeilijk mogelijk te maken. Zorg dat er belemmeringen optreden voor de inbreker. Wie weet bedenkt hij of zij zich en heb je zelfs een inbraak voorkomen.

Algemene anti inbraak tips

Er zijn een heel aantal tips tegen inbraak die de kans op een inbraak verkleinen. De één is voor de hand liggender dan de ander. De één zal je altijd automatisch al doen, de ander is juist een eyeopener. Hieronder volgen algemene anti inbraak tips voor als je even weg bent. Tips voor als je even boodschappen doet, een vriendin bezoekt, een nachtje weg bent. Je huis beveiligen tegen inbraak:

 • Tips tegen inbraakDoe alle ramen en deuren op slot en laat de sleutel niet in het slot zitten. Doe ook het hek of de poort op slot. Op deze manier maak je de drempel voor inbrekers groter en bemoeilijk je de vluchtroute.
 • Leg geen sleutels ‘onder de deurmat’ of ‘bij de bloempot’. Inbrekers weten deze plekken maar al te goed te vinden.
 • Hang nooit briefjes op de deur dat je even boodschappen aan het doen bent.
 • Ga je een nachtje weg, sluit dan voordat je weg gaat de gordijnen of rolluiken.
 • Laat ladders en andere hoge voorwerpen niet rond het huis slingeren. Een andere belangrijke tip tegen inbraak is om je gereedschap in huis op te bergen en niet in een tuinhuisje waar de inbrekers makkelijk bij kunnen. Laat gereedschap ook vooral niet slingeren rondom je huis.
 • Voorkom dat je voordeur uit het zicht raakt door bijvoorbeeld planten. Snoei je bomen en planten regelmatig.

Tips tegen inbraak bij langere tijd afwezigheid

Gaat u op vakantie, laat je huis dan bewust achter. Denk goed na welke voorzorgsmaatregelen je wilt treffen. Dit zijn anti inbraak tips voor als je meerdere dagen niet thuis bent:

 • Zorg dat alle ramen en deuren helemaal dicht zijn. Dit klinkt logisch, maar vergeet geen ramen. Denk aan kelder- en zolderramen die je niet vaak gebruikt.
 • Leg geen waardevolle spullen in het zicht. Laptops, camera’s, sieraden en ook sleutels. Berg ze op. Dit is een simpele en belangrijke manier om je huis te beveiligen tegen inbraak. Dit geeft de inbrekers geen extra redenen om je huis te betreden.
 • Eén van de belangrijkste tips tegen inbraak: maak duidelijk dat er in je huis geleefd wordt. Dit kan heel eenvoudig. Vraag of de buurvrouw de post van de mat opruimt en af en toe de rolluiken of gordijnen dicht doet. Gebruik een tijdschakelaar voor de lampen. Bij voorkeur met wisselende tijden.
 • Houd de buren of buurtbewoners op de hoogte van je afwezigheid. Zo kunnen zij in de gaten houden of er vreemde personen in je huis zijn. Eventueel kan je ook de politie inlichten.
 • Let op je afval. Zet je vuilniszakken of kliko niet al bij vertrek aan de weg als die pas 5 dagen later geleegd wordt. Vraag dan of de buren dat een keer voor je willen doen. Houd ook rekening met het oud papier dat je aan de weg zet. Doe hier geen dozen van waardevolle apparaten bij. Zo zien inbrekers dat hier iets te halen valt.
 • Heb je een voicemail of antwoordapparaat ingesproken speciaal voor de vakantieperiode? Spreek dan nooit over een termijn dat je weg bent!

Met deze tips tegen inbraak verklein je de kans dat je na een heerlijke vakantie, je waardevolle spullen thuis kwijt bent!

Nog meer tips? Lees dit artikel over ‘Wat te doen bij inbraak’, over onder andere zelfverdediging tijdens een inbraak.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com