(advertentie)

Is een alarmsysteem voldoende beveiliging voor je woning?

Beveiliging

Een alarmsysteem in huis installeren is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Kijk naar de razendsnelle ontwikkeling van de elektronische beveiligingscamera’s. Zo is het tegenwoordig onder meer mogelijk om op je mobiele telefoon te bekijken via er aanbelt middels een kleine camera in de deurbel. Het is niet voor niets dat steeds meer woningbezitters voor een alarmsysteem in huis kiezen. Inbrekers gebruiken meer geweld, waardoor de kans op gevaarlijke situaties in huis toeneemt. Met een alarmsysteem worden dergelijke situaties zo goed mogelijk voorkomen.

Is een alarmsysteem echter voldoende om inbrekers buiten de deur te houden? Welke vormen van inbraakpreventie zijn nog meer noodzakelijk om de kans op inbraken zo klein mogelijk te maken? In dit artikel gaan we hier dieper op in!

Verschillende fases van een inbraak in huis

Een inbraak in huis bestaat over het algemeen uit verschillende fases. Denk aan de aanloopfase, waarbij inbrekers je woning inspecteren. Vervolgens zal de inbreker het slot van je deur forceren, om z’n slag vervolgens in huis te kunnen slaan. Al in de aanloopfase kun je de kans op een inbraak kleiner maken. Dit doe je bijvoorbeeld door geen waardevolle voorwerpen in het zicht van voorbijgangers te leggen. Evenals dat je inbrekers af kunt schrikken met een elektronische camera aan de muur van je woning. Dit hoeft overigens geen werkende camera te zijn. Je kunt ook voor een dummycamera kiezen! Het effect is hetzelfde, maar een dummycamera is aanzienlijk goedkoper.

Goede sloten houden inbrekers vaak buiten

Wanneer een inbreker er toch voor kiest om je woning als doelwit te nemen, is het belangrijk om het een inbreker zo lastig mogelijk te maken. Dit doe je onder meer door goede sloten op je deuren in huis te plaatsen. Kies bijvoorbeeld altijd voor cilindersloten! Cilindersloten zijn de meest stevige sloten en daardoor zeer geschikt voor het beveiligen van een woningdeur. Houd er echter rekening mee dat cilindersloten in verschillende soorten worden aangeboden. Denk aan het verschil tussen sloten met twee of drie verbindingspunten met een deurkozijn. Het spreekt voor zich dat deze varianten met drie punten veiliger zijn, dan de modellen met twee verbindingspunten.

Tip: kies bij voorkeur voor sloten die voorzien zijn van een PKVW-certificering. Dit geeft namelijk aan dat de sloten gecontroleerd zijn door de Nationale Politie. De politie gebruikt de meest voorkomende inbraakmethodes, om de kwaliteit van een slot te kunnen testen. Als een slot aan de kwaliteitseisen van de politie voldoet, krijgt deze het PKVW-certificaat. Ook kun je naar de SKG-beoordeling van de sloten kijken. Deze rating geeft aan in welke mate (1 tot 3 sterren) het slot een vertragende werking op inbrekers zal hebben.

Een alarminstallatie in huis plaatsen

De laatste fase van een inbraak is de fase waarin inbrekers al in je woning aanwezig zijn. Op dat moment heeft de camera aan de gevel of het goede slot op de voordeur geen effect meer. Nu kan het alarmsysteem in huis het overnemen! Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een bewegingssensor in de gang hangt, die de inbrekers detecteert. Als alternatief zou je ook voor magneetcontacten kunnen kiezen. De magneetcontacten zijn minder opvallend aanwezig. Het alarmsignaal wat geactiveerd wordt als de inbrekers door het beveiligingssysteem gedetecteerd worden, zal de ongewenste bezoekers afschrikken. Je buren of voorbijgangers kunnen het signaal immers opmerken.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com