(advertentie)

Efficiënt verhuizen

efficient verhuizen

Bij verhuizen komt veel kijken en het kost veel tijd. Sommige mensen maken zich er erg druk om en dit zorgt dan vaak voor stress. Stress wil je natuurlijk liever niet hebben als je druk bent met het verhuizen, dus het is belangrijk om je verhuizing goed aan te pakken. In dit artikel worden een aantal tips gegeven die er voor zorgen dat de verhuizing, en alles wat daar bij komt kijken, goed zal verlopen.

Begin op tijd

De eerste tip voor efficiënt verhuizen is om op tijd te beginnen. Op deze manier ga je relaxt de verhuizing in. Denk hierbij aan het opzeggen van het gas, water en licht en eventueel je abonnement bij de internetprovider. Daarnaast moet je verhuizing ook worden doorgegeven aan de gemeente, bij de meeste gemeentes kun je dit online doen. Als je deze dingen op tijd hebt geregeld hoef je je er tijdens de verhuizing zelf niet meer druk om te maken.

Dozen verhuizenOok met het inpakken van alle spullen is het belangrijk om op tijd te beginnen. Bepaal van te voren welke dingen je bij elkaar wilt inpakken, bijvoorbeeld alle spullen van de woonkamer in dozen en die weer onderverdeeld in accessoires voor de woonkamer, boeken uit de boekenkast, alle cd’s en dvd’s samen enzovoort. Schrijf op alle dozen wat er in zit, dan kunnen de dozen direct in de goede kamer worden gezet door de verhuizers. Dit bespaart een hele hoop moeite en tijd.

Pak de spullen die je niet meer nodig hebt geruime tijd van te voren in, zodat je niet alles op het laatste moment hoeft in te pakken en dus in tijd nood komt.

Vraag hulp

Bij efficiënt verhuizen kun je professionele verhuizers inhuren, maar als je hier geen geld voor (over) hebt, kun je het ook prima zelf doen. Huur een busje en vraag vrienden en familie om te helpen. Regel een aantal sterke mannen/vrouwen die de dozen en meubels sjouwen, iemand die heen en weer rijdt, maar ook mensen die helpen met de laatste spullen inpakken, schoonmaken in je oude huis en het uitpakken in je nieuwe huis. Let wel op dat je niet te veel mensen hebt rondlopen, want dit kan voor chaos zorgen. Vraag een aantal mensen en zorg dat ze allemaal weten wat ze moeten doen. Op deze manier weet iedereen waar hij/zij aan toe is.

woonkamer verhuizenTijdens het harde werken is het natuurlijk ook belangrijk om goed te eten en te drinken. Zorg dus voor een goede lunch of diner en dat er altijd drinken klaar staat. En houdt het natuurlijk gezellig, als er ruzies en irritaties ontstaan, zal het verhuizen minder fijn verlopen.

Checklist efficiënt verhuizen

De laatste tip voor efficiënt verhuizen is het maken van een checklist. Op deze manier weet je dat je niets zult vergeten om te doen. Begin de lijst met de dingen die als eerste gedaan moeten worden zoals een planning maken, het opzeggen van gas, water en licht en het doorgeven van je verhuizing bij je gemeente. Vul de lijst daarna aan met alle andere dingen die moeten gebeuren voor en tijdens de verhuizing. Je kunt ook twee lijsten maken, één voor alles dat vóór verhuizing moet gebeuren, en één met alles dat tijdens de verhuizing moet worden gedaan.

Efficiënt verhuizen vraagt dus enige voorbereiding, maar je zal veel minder last hebben van stress en achteraf kun je met een goed gevoel terugkijken.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com