(advertentie)

Veilig wonen voor ouderen

Veilig wonenTegenwoordig blijven ouderen steeds langer zelfstandig wonen. Voor hen is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn, ouderen zijn vaak wat minder mobiel en hierdoor gebeuren er sneller ongelukken in huis. Belangrijk dus om enkele voorzorgsmaatregelen te treffen bij gevaarlijke plaatsen in de woning.

Voorzorgsmaatregelen voor ouderen

De voorzorgsmaatregelen die voor ouderen getroffen kunnen worden, variëren van het wegwerken van snoeren tot het installeren van een traplift. Niet voor alle ouderen zijn alle voorzorgsmaatregelen nodig. Sommige ouderen zijn nog goed te been en hebben geen traplift nodig. Wel is het goed om bij alle ouderen de snoeren goed weg te werken, zodat zij hier niet achter blijven haken of over struikelen.

Gevaren uit de weg gaan

Er zijn dus allerlei voorzorgsmaatregelen die je voor ouderen kunt toepassen. Alleen wat zijn deze maatregelen en hoe kun je ze toepassen? Op deze pagina zijn artikelen te vinden die de verschillende voorzorgsmaatregelen voor ouderen beschrijven en uitleggen hoe je ze kunt uit voeren om zo mogelijke gevaren uit de weg te gaan.

Lees meer over het onderwerp "Veilig wonen voor ouderen"
Senioren badkamer

Senioren badkamer

Wanneer moet je een senioren badkamer plaatsen? Hoe ziet een badkamer voor ouderen eruit? Wat zijn belangrijke aspecten van een badkamer voor senioren? Welke aanpassingen moeten worden toegepast? In dit artikel lees je alles over een senioren badkamer. Wanneer een…

Lees verder
veilig wonen met verzorging

veilig wonen met verzorging

In de toekomst zullen steeds meer ouderen met de hulp van verpleging langer thuis blijven wonen. Dit is het indirecte gevolg van de vergrijzing, en het directe gevolg van de overheidsbezuinigingen. De toelatingseisen voor verzorgingshuizen zijn de laatste jaren ontzettend…

Lees verder
veilig wonen ouderen