(advertentie)

De isolatie van je huis

IsolatiemateriaalIsolatie is een belangrijk onderwerp als het gaat om duurzaam wonen. Wanneer je huis goed is geïsoleerd, zal je veel minder stookkosten hebben. Dit komt doordat in de winter de warmte die je in huis hebt binnen blijft en in de zomer blijft het lekker koel in je huis. Er zal dus meer comfort in je huis zijn.

Belang van isolatie

In een huis waar geen isolatie is, gaat veel warmte verloren via ramen, buitenmuren, het dak en de vloer van de begane grond. Bij een huis dat wel een goede isolatie heeft gebeurt dit niet. Hier blijft de warmte binnen en daardoor hoeft de verwarming minder hard te stoken. Ook is een goed geïsoleerd huis minder vochtig als je goed ventileert. Dit is erg belangrijk bij duurzaam wonen.

Isolatie toepassen

Er zijn veel plaatsen in een huis waar je isolatie kan toepassen. Zo kan je je dak, gevel en vloer isoleren, maar ook de ramen zijn belangrijk om goed te isoleren. Deze pagina geeft u tips, informatie en advies over het isoleren van je huis op alle mogelijke manieren.

Lees meer over het onderwerp "Isolatie"
Creëer sfeervolle én warmte-isolerende ramen in je huis!

Creëer sfeervolle én warmte-isolerende ramen in je huis!

Een groot deel van de warmte kan via de ramen uit je huis verdwijnen. Vooral in de winter is dit heel zonde en kan het hoge energiekosten met zich meebrengen. Gelukkig zijn er een aantal goede opties voor een betere…

Lees verder
Mogelijkheden voor het isoleren en ventileren van een houten vloer

Mogelijkheden voor het isoleren en ventileren van een houten vloer

Bij het isoleren van een vloer wordt ervoor gezorgd dat de vloer warmer en steviger wordt. Het voorkomt schade en overbodige kosten. Ook zorgt deze isolatie ervoor dat gezondheidsproblemen voorkomen worden. Bij een slechte isolatie of geen isolatie zal de…

Lees verder
Duurzaam verwarmen met vloerverwarming

Duurzaam verwarmen met vloerverwarming

Je huis duurzaam verwarmen kan op verschillende manieren. Een van deze manieren is het gebruik van vloerverwarming. Vloerverwarming wordt al eeuwen lang gebruikt, de eerste vorm van vloerverwarming komt uit de tijd van de Romeinen! Vloerverwarming heeft veel voordelen, o.a….

Lees verder
Vloeren woning