(advertentie)

Keukenkastjes schilderen? – Tips & Inspiratie

Keukenkastjes schilderen

Ben je je keuken zat, maar heb je geen geld voor een nieuwe? Heb je een oude keuken en wil je iets nieuws in de keuken? Ga je keukenkastjes schilderen! Je keukendeurtjes verven is heel eenvoudig en bovenal veel goedkoper dan een nieuwe keuken aanschaffen. Door je keukenkastdeurtjes een ander kleurtje te geven, ziet je keuken er weer als nieuw uit. Lees in dit artikel alles over keukenkastjes schilderen en opknappen.

Keukenkastjes verven stappenplan

Voor het mooiste resultaat van je keukenkastjes is een goed stappenplan essentieel. Ga secuur te werk met de keukenkastjes verven en creëer een nieuw kookpaleisje.

Voorbereiding

Keukenkastjes vervenStap 1: Haal de keukendeurtjes van de keukenkasten. Schroef de scharnieren los en haal de keukendeurtjes los. Haal vervolgens de handgrepen van de deurtjes.

Stap 2: Deurtjes ontvetten. Keukens zijn erg vet. Wil je je keukenkastjes schilderen, dan is het belangrijk dat de keukendeurtjes goed ontvet zijn. De verf blijft dan beter zitten en zal niet snel afbladderen. Gebruik hier schoonmaakmiddelen zoals st Marc of rinser voor of een ander ontvettingsschoonmaakmiddel.

Stap 3: Maak de kastjes goed schoon en droog.

Stap 4: Schuren. Voordat je aan de slag kunt met keukenkastjes schilderen, moet je ze eerst goed schuren. Hierdoor hecht de verf beter aan de deurtjes.

Tip: Schuur met schuurpapier, niet met een schuurapparaat. Bij een schuurapparaat heb je meer kans op krassen.

Keukendeurtjes verven

Stap 5: Verf de keukendeurtjes en voorkantjes eerst met grondverf of primer. Dit zorgt ervoor dat de verf beter pakt en mooi egaal op de keukenkastjes komt.

Tip: Gebruik je speciale keukenkastjesverf? Dan hoef je geen primer of grondverf aan te brengen!

Benodigdheden keukenkastjes vervenStap 6: Nu kan je eindelijk de keukendeurtjes verven. Lak je deurtjes in de door jou gewenste kleur. In de meeste gevallen moet je 3 lagen lak aanbrengen. Het ligt eraan wat voor lak je gebruikt, maar na 3 lagen lak zit het er mooi op.

Stap 7: Laat de keukendeurkastjes goed drogen. Zorg dat er geen kranten of ander afdekmateriaal blijft plakken aan de nog natte verf.

Stap 8: Monteer de handgrepen op de deurtjes.

Tip: Koop nieuwe, goedkope handgrepen voor de keukenkastdeurtjes. Je keuken ziet er uit als nieuw!

Keukendeurtjes schilderen tips

  • Gebruik goed materiaal. Je wilt uiteraard dat je keukenkastjes mooi geschilderd zijn. Gebruik hier goede rollers en goede verf voor. Dit zorgt voor het mooiste eindresultaat!
  • Weet je niet welke kleur je je keukenkastjes wilt verven? Twijfel je tussen verschillende kleuren? Test de lichtste kleur op een test keukendeurtje. Toch liever een donkerdere tint? Dan verf je er zo overheen. Onthoud: donker verft makkelijker over licht dan andersom.

Keukenkastjes opknappen

Keukenkastjes opknappenWil je je keukenkastjes schilderen op een originele manier? Wil je je keukenkastjes opknappen zodat ze nog een ronde mee kunnen? Gebruik magneet verf of schoolbordverf. Zo kan je allerlei lekkere recepten ophangen, je boodschappenlijstje opschrijven en andere dingen die je niet mag vergeten. Super handig! Je keukenkastjes opknappen kan je ook doen door middel van plakfolie. Plakfolie is in alle bouwmarkten te koop en hiermee creëer je een nieuwe sfeer in de keuken. Plakfolie aanbrengen gaat hetzelfde als het stappenplan keukenkastjes verven. Plak op het moment dat er geverfd dient te worden, het plakfolie op en zie het resultaat!

Wil je je keukenkastjes schilderen maar wil je het liever niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die keukenkastjes spuiten. In een paar uur heb je een mooie nieuw uitziende keuken!

Benodigdheden keukenkastjes verven
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com