(advertentie)

Wat doe jij met een leegstaande kamer in je woning?

Verhuren

Heb je een leegstaande kamer in je woning waar je niks mee doet? Dan vraag jij je waarschijnlijk af of hier nog bepaalde mogelijkheden voor bestaan. Het is zonde om een kamer gewoon leeg te laten staan. Tegenwoordig heb je zelfs de mogelijkheid om geld te verdienen aan een leegstaande kamer. Wat doe jij met een leegstaande kamer in je woning? Wij geven je handige tips.

Verhuur de kamer

De kamer verhuren is de beste manier om een zakcentje te verdienen aan een leegstaande kamer. De kans is groot dat je hier ook iemand erg gelukkig mee maakt. Als je het besluit neemt om de kamer te verhuren, is het aan te raden om van te voren duidelijke afspraken te maken. Maak bijvoorbeeld afspraken omtrent de volgende onderwerpen:

 • Welke huurprijs moet er betaald worden voor de kamer?
 • Mag de huurder ook gebruik maken van andere ruimtes? Denk bijvoorbeeld aan de douche en het toilet.
 • Voor welke duur mag de huurder de kamer huren
 • Is de kamer gemeubileerd of moet de huurder de inrichting zelf doen

Er bestaan diverse websites die je kunnen helpen om een geschikte huurder te vinden voor je leegstaande kamer. Je woning fungeert dan als huurwoning.

Start als zelfstandige

thuis werken - werk aan huisWilde je altijd al een eigen bedrijf starten? Dan kun je de leegstaande kamer gebruiken als kantoor of werkkamer. In een eigen kantoor heb je de mogelijkheid om je helemaal terug te trekken zodat jij je geheel op je werk kunt focussen. Ben je masseur of heb je een ander beroep waarbij je cliënten moet ontvangen? Dan kun je de leegstaande kamer omtoveren naar een eigen praktijkje. Hier kun jij je cliënten behandelen.

Ontwerp je droomkamer

Als jij je leegstaande kamer liever niet wilt verhuren, kun je er ook voor kiezen om voor jezelf een extra luxe kamer te creëren. Een droomkamer kan voor iedereen wat anders betekenen. Enkele voorbeelden zijn:

 • Fitness ruimte
  Wil je graag meer bewegen, maar heb je geen tijd en/of zin om naar de sportschool te gaan? Dan kun je overwegen om deze kamer om te bouwen naar je eigen persoonlijke sportruimte. Schaf enkele sportapparaten aan die jouw probleemgebieden aanpakken en je conditie kunnen verbeteren. Na het sporten kun je direct onder je eigen douche stappen en daarna is het tijd om heerlijk te ontspannen.
 • Inloopkast
  Ben je gek op kleding en schoenen? Dan kun je deze leegstaande kamer misschien omtoveren naar je eigen droom inloopkast. In deze kamer kun je al je kleding en schoenen overzichtelijk sorteren waardoor je dagelijks prachtige combinaties kunt maken. Een aanwinst voor alle modieuze huishouden!
 • Thuisbioscoop
  Als jullie grote filmliefhebbers zijn, is dit een geweldige manier om dankbaar gebruik te maken van de leegstaande kamer. De thuisbioscoop kan gemakkelijk gerealiseerd worden. Allereerst is het belangrijk dat er fijne meubels in de kamer komen. Denk aan fijne banken waar je heerlijk op kunt zitten terwijl je een leuke film kijkt. Door een projector te plaatsen, kun je de mooiste films bekijken. Ga je helemaal voor luxe? Dan kun je in de kamer ook een mini koelkast en een voorraadkast plaatsen voor allerlei lekkere snacks voor bij de film.

Zoals je hierboven kunt lezen, zijn er diverse mogelijkheden voor je leegstaande kamer. Het is aan te raden om te kiezen voor een bestemming die het beste bij jou en je woning past. Ook is het aan te raden om je budget in beeld te brengen. Om bepaalde ideeën te kunnen realiseren, is het namelijk belangrijk dat je meer geld kunt investeren. Ga voor een oplossing die goed past bij jouw persoonlijke situatie.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com