(advertentie)

Het juiste hout voor de beste prijs

Vlonderplanken-vlonderdelen

Hout kopen, altijd lastig

Bij het kopen van het juiste hout zijn er altijd een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Denk maar eens aan de kwaliteit van het hout. Vaak worden er diverse houtproducten aangeboden voor echte bodemprijzen.
Nu is het zo dat hout een product is dat het voor de lange termijn moet doen. Het is daarom verstandig om direct hout van goede kwaliteit te kiezen. Dit hout is vaak wel een stukje duurder bij aanschaf, maar op de lange termijn ben je:

  1. Goedkoper uit.
  2. Al die jaren is het hout ook nog eens mooier qua uitstraling.

Hoe herken je kwaliteit hout?

Kwaliteit is vanaf een foto altijd lastig te beoordelen. Als we het hebben over tuinhout, dan kun je navragen of het hout door en door is geïmpregneerd. Veel goedkoop tuinhout is matig geïmpregneerd. Het impregneermiddel heeft het hout niet goed tot aan de kern geraakt, maar vaak slechts alleen de buitenkant van het hout. Bij een gecertificeerde houthandel weten ze vaak het juiste advies te geven.

Bouwmarktkwaliteit

Hout van de bouwmarkt is vaak mooier dan het lijkt. Wat veel mensen daarnaast ook niet door hebben, is dat het hout bij een bouwmarkt vaak zelfs een mega stuk duurder is dan bij een plaatselijke houthandel! Prijzen die bouwmarkten vragen zijn absurd. Totdat de producten in de aanbieding komen en er opeens 70% korting wordt gegeven. Maar dan nog, zoals eerder verteld in dit artikel, lijkt het mooier dan dat het daadwerkelijk is. Je schaft het hout dan wel goedkoop aan, maar over een jaar of 5 kun je weer opnieuw beginnen.  Een advies is daarom ook altijd, kijk niet naar de prijs of het woordje actie, maar kijk naar wat je koopt.

Tijdens het plaatsen van hout moet je natuurlijk opletten hoe het hout verwerkt wordt. Probeer hout bijvoorbeeld zo min mogelijk met de grond in aanraking te laten komen. Gebruik altijd beton, een paalhouder of steuntjes. Op deze manier vermijd je het contact met de grond en zal het hout een langere levensduur hebben. Voor top kwaliteit hout zoals schuttingen, palen, en planken zijn er diverse online shops te vinden op het internet.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com