(advertentie)

Je dak bedekken met EPDM

EPDM

Wil jij je dak gaan bedekken? De zomer is uitstekend geschikt om je platte dak, het dak van je garage, je carport, je schuur of je tuin- of vakantiehuisje te vervangen. Het is natuurlijk wel belangrijk om even het weerbericht in de gaten te houden voor je aan deze klus begint. Een wat drogere week en niet al te warm weer zijn uitstekend geschikt voor deze klus. Voor je je dak opnieuw gaat bekleden, is het belangrijk de juiste materialen aan te schaffen, zodat je, als je eenmaal bezig bent aan een stuk door kunt werken. Niets is vervelender dan je klus te moeten onderbreken, omdat niet alle benodigde materiaal en gereedschap voor handen zijn. Het belangrijkst is de juiste dakbedekking te kopen. Kiezen voor EPDM dakbedekking ligt voor de hand, want dit is heel eenvoudig zelf te leggen en heeft nog meer grote voordelen, die we hieronder voor je op een rijtje zetten.

De grote voordelen van EPDM dakbedekking

EPDM is uitstekend bestand tegen zware stormen, zware regenval en extreme temperaturen. Als de EPDM dakbedekking eenmaal ligt gaat het wel 50 (!) jaar mee. Een zeer duurzaam product dus, waar je al die jaren geen omkijken meer naar hebt. En de komende jaren geen grote extra kosten meer. Geen zorgen meer over lekkages, alleen jaarlijks de naden en dergelijke even nalopen voor klein onderhoud, maar dat is zo gebeurd. Een ander groot voordeel is, dat je EPDM op diverse ondergronden kunt leggen. EPDM kun je bijvoorbeeld rechtstreeks op bitumen plaatsen. De bitumen hoeven daardoor niet verwijderd te worden. Hier wel de kwaliteit van je dak in de gaten houden. EPDM kan verder ook op hout, beton en steen geplaatst worden en je kunt het zelfs ook direct op isolatiemateriaal plaatsen, ideaal.

EPDM wortelvast en vliegvuurbestendig

Ook heel belangrijk is, dat EPDM wortelvast is. Dus geen plantengroei op je dak, met wortels, die de dakbedekking aantasten. Met EPDM dakbekleding kan dat niet gebeuren. Ook een groot voordeel is, dat  EPDM vliegvuurbestendig is, dus je hoeft niet bang te zijn voor rondvliegende vuurvonken of dakbrand als er brand bij jou in de buurt is. Daar ben je goed tegen beschermd.

EPDM leg je eenvoudig zelf

Het leggen van EPDM gaat heel makkelijk, je kunt het zelf doen, maar zorg wel dat je de juiste lijm gebruikt en vergeet niet de dakbedekking dubbelzijdig in te smeren, anders hecht de bekleding niet goed genoeg. EPDM kun je op de rol kopen, wat heel handig is. Uitrollen op het dak, de vorm goed uitsnijden en de lijm dubbelzijdig insmeren. Daarna afwerken en klaar is je dak. Lees wel de gebruiksaanwijzing van de lijm goed door voor je begint en zorg dat alles wat je nodig hebt op het dak aanwezig is.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com