(advertentie)

Ontwerp zelf het huis van je dromen

Ontwerp zelf het huis van je dromen

Je hebt een lange zoektocht achter de rug om het huis van je dromen te vinden. Heel huizenaanbodsite Funda is door jou doorgespit en jouw dagen waren gevuld met het bezichtigen van huizen. Na vele bezichtigingen kom je erachter dat er geen huis is dat aan al jouw wensen voldoet. Het huis staat naast een drukke weg, de tuin is kleiner dat je had gehoopt of de bovenverdieping heeft te weinig slaapkamers met het oog op de toekomst. Waarom zou je jezelf nog langer kwellen en teleurstellen? Ontwerp zelf het huis van je dromen! Schakel een vakkundig bouwbedrijf in die je ondersteunt gedurende het hele nieuwbouwproject om stress rondom de nieuwbouwwoning te voorkomen.

Ontdek je bouwstijl

Vakmensen nemen niet alleen de bouw van het nieuwbouwhuis uit handen, maar dragen ook zorg voor de vergunningen, de tekeningen en de materialen. Ook bij het ontwerp van de woning kunnen de specialisten je helpen, maar wie weet nu beter dan jijzelf wat jouw droomhuis is? Juist, jij! Door je uitgebreide huizenzoektocht heb je veel inspiratie opgedaan over de bouwstijl of misschien wel meerdere bouwstijlen die jou aanspreken. Ga je voor een strakke en moderne woning, een eigentijdse woning met speelse elementen of smelt je weg bij de bouwstijl van jaren ‘30 woningen? Maak en verzamel foto’s van huizen die qua bouwstijl geheel voldoen aan jouw woonwensen of die elementen bevatten die je in jouw woning graag terug wilt zien. Bewaar alle foto’s en notities van de woonwensen die je hebt goed, bijvoorbeeld in een notitieboek of map, zodat je deze altijd bij de hand hebt wanneer het nodig is. Dit is handig wanneer je jouw woonwensen goed wilt laten overkomen bij je partner of bijvoorbeeld in het gesprek met de aannemer.

Stel de woninggrootte vast

vakkundig bouwbedrijfNaast de bouwstijl, moet je ook nadenken over de grootte van de nieuwbouwwoning. Wanneer je al een kavel hebt gekocht moet je voor de grootte van de woning en de bouwstijl rekening houden met het bestemmingsplan van de gemeente. De grootte van de kavel heeft invloed op de maximale woninggrootte. De gemeente heeft namelijk vastgelegd hoeveel procent van de grond mag worden bebouwd. De grootte van de woning is daarnaast afhankelijk van het aantal personen dat nu of in de toekomst gebruik gaat maken van de woning. Ook is het budget een cruciaal element.

Wel of niet duurzaam bouwen?

Duurzaamheid speelt tegenwoordig een belangrijke rol. Het kan dan ook voorkomen dat de overheid en de gemeente regels verbinden aan duurzaam bouwen die mogelijk impact hebben op jouw nieuwbouwtraject. Informeer vooraf aan het traject hiernaar bij jouw gemeente. Duurzaam bouwen is een investering die door weinig tot geen energiekosten kan worden terugverdiend.  

Kom je niet helemaal uit aan het ontwerpen van je droomhuis? Vergeet niet dat het realiseren van een eigen droomwoning een leuke en spannende tijd moet zijn. Je kunt altijd een beroep doen op jouw vakkundige aannemer.

 

doe-het-zelf klussen