(advertentie)

De voordelen van kunststof kozijnen

Kozijn

Heeft jouw woning traditionele houten kozijnen en zijn deze aan vervanging toe? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je op zoek naar kozijnen? Kunststof kozijnen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dat is niet voor niets. Kunststof kozijnen brengen namelijk een hoop voordelen met zich mee.

Bijzonder duurzaam

Kunststof kozijnen zijn in de meeste gevallen gemaakt van polivinylchloride, ook wel PVC genoemd. Ze kunnen grotendeels gerecycled worden en het materiaal gaat bijzonder lang mee vergeleken met hout en aluminium. Kunststof kozijnen zijn daarom bijzonder duurzaam.

Onderhoudsvrij

Je hebt weinig onderhoud aan dit type kozijnen en er daarom bijna geen omkijken naar. Het enige wat je hoeft te doen is ze af en toe schoonmaken. Kozijnen schilderen is met kunststof kozijnen ook verleden tijd. Verder zijn ze perfect bestand tegen alle weertypes en hoeven ze na de winter niet hersteld te worden.

Warmte- en geluidsisolerend

Een kozijn van kunststof is warmte- en geluidsisolerend. Met sommige kunststof kozijnen kunnen de kosten van je energieverbruik met wel 20% dalen. Deze hoge isolatie komt tot stand doordat de profielen van de kozijnen zijn opgebouwd uit luchtkamers. Deze luchtkamers zijn eigenlijk kleine spouwmuurtjes die met elkaar zorgen voor een hoge isolatiewaarde.

Alle soorten en maten

Kunststof kozijnen heb je in alle soorten en maten. Wil je de voordelen van kunststof maar de look van hout? Ze zijn er ook met houtlook structuur. Deze zijn nauwelijks te onderscheiden van houten kozijnen. Daarnaast kan je kunststof kozijnen in vele kleuren kiezen. Bedenk van tevoren goed welke kleur bij je woning past want kunststof kozijnen zijn niet over te schilderen.

Vergelijk prijzen

Ben je overtuigd van de vele voordelen van kunststof kozijnen? Dan wil je waarschijnlijk weten wat ze kosten. De prijzen van kunststof kozijnen variëren flink en daarom is het slim om prijzen en offertes met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaald en je de beste deal hebt!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com