(advertentie)

Geluidsdichte ruimte in huis

geluidsdichte ruimte in huis

Als je muzikale aspiraties hebt en een instrument bespeelt, dan is het fijn als je je hobby (of zelfs) beroep thuis kunt beoefenen. Met een instrument zoals een dwarsfluit of akoestisch gitaar zal je weinig geluidsoverlast veroorzaken. Maar wanneer je drums of een elektrisch gitaar bespeelt, kan dit voor medebewoners en omwonenden voor aardig wat overlast zorgen.

Voorkomen van geluidsoverlast

Wil je voorkomen dat je overlast bij medebewoners en buren veroorzaakt, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Veel drummers bouwen zelf een drumhok of een geluidsdichte ruimte in huis, waarbij ze gebruik maken van steenwol en/of eierdozen. Ondanks dat hiermee wel wat geluid gedempt kan worden, zal dit nooit een optimaal resultaat opleveren. Ook zal bij het isoleren op deze manier een groot deel van de akoestiek verloren gaan. Drummers die hun hobby echt doorzetten of die drummen als beroep hebben, kiezen daarom al snel voor het bouwen van een drumstudio. Zo’n drumstudio is als het ware een cabine die er voor zorgt dat het geluid zo goed mogelijk wordt gedempt. Hierdoor is de drummer ervan verzekerd dat er geen overlast bij buren en medebewoners veroorzaakt wordt. Een drumstudio wordt ook wel geluidsstudio genoemd, die geheel op het bespelen van instrumenten worden geoptimaliseerd. Bij een drumstudio wordt rekening gehouden met een goede akoestiek, waardoor deze ook als opnamestudio kan worden gebruikt.

Een professionele geluidsdichte ruimte in huis

Er zijn verschillende bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het bouwen van een geluidsdichte ruimte in huis. Esmono BV is zo’n bedrijf dat zich volledig gespecialiseerd heeft in het bouwen van drumstudio’s, geluidsstudio’s en opnamestudio’s. Deze studio’s kunnen op verschillende locaties worden ingebouwd, zo ook bij u thuis. De geluidscabines worden gemaakt van verschillende panelen, waarbij een buitenplaat van plaatstaal en een binnenplaat van geperforeerde plaat wordt gebruikt. Men kan deze geluidsstudio’s in verschillende maten bestellen, daarnaast is het ook mogelijk om een geluidsstudio geheel op maat te laten maken, zodat de geluidsstudio eigenlijk op elke ruimte kan worden aangepast.  Er zijn verschillende uitvoeringen, waarbij de wanddikte het belangrijkste is voor de demping van het geluid. Zo zijn er geluidsstudio’s met een wanddikte van 50 mm en 80 mm, daarnaast zijn er ook dubbele geluidsstudio’s die voorzien zijn van een dubbele wand, waardoor er de beste demping ontstaat.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com