(advertentie)

Tips om je kamer te behangen

Wallpapering

Veel mensen overschatten de moeilijkheidsgraad van behangen, als je de werkwijze van behangen eenmaal onder de knie hebt is behangen eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld. Met behulp van een stappenplan kun jij ook binnen de kortste keren recht behangen.

Benodigdheden – een goed begin is het halve werk. Koop hierom je behang online.

Een van de vervelendste dingen die je kunt meemaken tijdens je werkzaamheden is om te constateren dat je niet alle benodigdheden in huis hebt, waardoor je alsnog nog een keer naar de winkel moet om het te halen.Door het onderstaande lijstje aan te houden weet je zeker dat je niets vergeet.

  • Behangstripper of afstoomapparaat
  • Behangersrolletje
  • Schietlood met smetlijnmolen of waterpas
  • Afsteekmes
  • Behangborstel
  • Breekmes
  • Papborstel
  • Schaar
  • Plaktafel
  • Trapladder

Stap 1: wandvoorbereiding

Probeer ervoor te zorgen dat de vloer en alle meubels zijn afgedekt. Meet de wanden en snijdt het behang op maat. Wanneer de oude behanglaag uit een laag bestaat, volkomen vlak is, goed vastzit en schoon is dan kan dit dienen als goede onderlaag. Wanneer dit niet zo is zal de oude laag verwijderd moeten worden. Wanneer de wand schoon is, verwijder dan de eventuele schroeven, spijkers, afdekplaten en haken. Vul eventuele beschadigingen of gaten op met een vulmiddel.

Stap 2: snijd en lijm het behang

Snijd de behang op kamerhoogte op ongeveer 8 tot 10 centimeter van de rol. Wanneer je dit gedaan hebt leg je de banen omgekeerd op de plaktafel. Lijm vervolgens de twee derde van het behang in, doe dit in de lengterichting en in het midden. Probeer dit op een zo gelijkmatige manier te verdelen. En laat het behang enkele minuten inweken.

Stap 3: werkwijze

Begin vanuit de hoek van je kamer met behangen. Wanneer je in de hoek begint zet dan op 50 centimeter (breedte van de rol) van de hoek een streep. Op dit punt kun je met behulp van een potlood een loodlijn op de muur zetten. Pak vervolgens de eerste baan aan de buitenste punten vast, en laat dan de baan voorzichtig zakken en plaats de strook strak tegen de loodlijn aan. Wrijf vervolgens de baan van boven naar beneden en vanuit het midden naar de zijkanten. Klop vervolgens het behang met een borstel in de hoek. Trek de hoek strak, en knip om de paar centimeter een randje in.  Plak vervolgens de volgende baan over dit randje strak in de hoek. En zorg ervoor dat alle hoeken goed op elkaar aansluiten.

Door het op deze manier aan te pakken heb je binnen de kortste keren een mooi behangen kamer.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com