(advertentie)

CV ketel onderhouden

CV Ketel Onderhoud

De tijd van lang buiten zitten lijkt helaas weer voorbij te zijn. De zon is bedekt door wolken die vaak vol regen zitten en ruimte bieden voor ongure winden. Nog even en dan breekt de winter aan, een winter waarvan we nooit weten of het wel of geen strenge winter wordt. Het weer in Nederland kan immers zo omslaan; het kan vriezen, het kan dooien. In ieder geval is het reden genoeg om de CV ketel eens na te laten kijken. In de kou zitten is immers wel het laatste wat je wil en CV ketels hebben de nare eigenschap altijd stuk te gaan als het net niet uitkomt; bijvoorbeeld op vrijdagmiddag als je geen loodgieter meer kunt bereiken.

Waarom moet de CV ketel onderhouden worden?

Bij een auto vinden we het doodnormaal dat er jaarlijks een APK wordt uitgevoerd of dat de auto in ieder geval een beurt krijgt. Een auto slijt en moet daarom onderhouden worden. Bij een CV ketel vinden we dit vaak niet nodig; een CV ketel zou om een of andere reden niet slijten – zo is onze gedachtegang. Toch moet een CV ketel goed onderhouden worden om optimaal te blijven functioneren. Een ketel wordt immers elke dag wel gebruikt.

Bij het CV ketel onderhoud wordt de ketel goed afgesteld zodat het rendement weer optimaal is. Misschien is de huissituatie verandert en kan de CV ketel beter worden ingesteld. Of misschien is er een onderdeel versleten en moet dat vervangen worden. Vaak heb je het zelf niet in de gaten als er iets niet klopt aan de CV ketel, je merkt het pas als het al te laat is en de CV ketel er helemaal mee is gestopt. Bovendien kunnen defecten in de ketel gas lekkages veroorzaken; iets waar je al helemaal niet op zit te wachten.

Het laten controleren van de CV ketel hoeft helemaal niet duur te zijn. Je betaalt enkele tientjes per uur dat de loodgieter bezig is, en daarnaast voorrijkosten en materiaalkosten. Bij een onderhoudscontract kun je vaak korting bedingen en vervallen soms posten als voorrijkosten en materiaalkosten.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com