(advertentie)

Bespaar op maandelijkse vaste kosten, doe minder licht aan

Kosten

Ieder mens heeft vaste kosten, dit kan je helaas niet ontlopen. Ook iedereen moet deze vaste kosten vaak maandelijks betalen, dat betekent dat je ook maandelijkse inkomen nodig hebt. Maar al die kosten samen kunnen hoog oplopen en zo houd je weinig geld over voor leuke activiteiten. Gelukkig zijn er altijd mogelijkheden om te besparen op kosten, neem bijvoorbeeld het licht dat je verbruikt in huis. Hier zou je gemakkelijk maandelijks een hoop euro’s op kunnen besparen. Hoe? Lees het stuk hieronder.

Geen onnodig lichtverbruik

Veel mensen zetten zodra het donker wordt een heleboel licht aan in huis, logisch natuurlijk! Zonder licht is het namelijk moeilijk om dingen te kunnen zien in huis, maar je hoeft niet overal het licht aan te zetten. Zet alleen het licht aan op de plekken waar jij momenteel bezig bent en dus licht nodig hebt. Op zoek naar leuke lampen? Neem een kijkje op koot.com en vind jouw perfect lamp!

Bewegingsmelder

Er zijn ook automatische bewegingsmelders, wanneer er beweging wordt waargenomen zullen de lampjes automatisch aangaan op de plek waar de beweging is gemeten.

Lampjes uit en kaarsjes aan

Doe meer lampen uit en zet meer kaarsjes aan! Kaarsen geven voldoende licht en verbruiken geen energie of extra kosten. Daarnaast geven kaarsjes ook nog eens warmte af en geef je meteen je huis een gezellige en warme sfeer.

Lichttechnieken

In het huishouden maken we gebruik van verschillende soorten lichttechnieken; Halogeen laagspanning, LED en spaarlampen. Alle 3 de technieken brengen speciale voordelen met zich mee. Hiermee kan jij dan rekening houden bij het verlichtingsconcept.

Hoe lichter de muur hoe meer licht!

Zorg ervoor dat je wanden en plafonds een licht kleur krijgen. Lichte kleuren zullen namelijk het licht van de lamp reflecteren en zorgen voor meer licht in huis. Zo heb je dus minder licht nodig bij lichte muren dan wanneer je veel donkere wanden en plafonds hebt in huis.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com