(advertentie)

Zonnepanelen in het dak, doen of niet?

zonnepanelen kopen

Wie kent ze niet, de zonnepanelen die op het dak gemonteerd zijn. Steeds vaker zijn ze in het straatbeeld te zien. Niet voor niets, want zonnepanelen bieden grote voordelen, zo kunt u enorm op uw energierekening besparen en bent u milieuverantwoord bezig. Maar er is iets nieuws! Zonnepanelen die in het dak zijn verwerkt, hierbij zijn de zonnepanelen dus eigenlijk het dak zelf. Deze nieuwe vinding zal veel huiseigenaren over de streep trekken die de “zonnepanelen-pukkel” op hun dak niet mooi vinden.

Er zitten een hoop voordelen aan zonnepanelen die in het dak verwerkt zijn, maar helaas ook wat nadelen. Hieronder zetten we ze voor u op een rij.

Nadelen van zonnepanelen in het dak

Laten we eerst maar beginnen met de nadelen van deze nieuwe vinding. Het grootste nadeel van de vinding is eigenlijk het gemis aan afkoeling. Doordat de zonnepanelen in het dak zijn ingebouwd, kunnen ze hun warmte veel minder goed kwijt. Hierdoor blijven de zonnepanelen zo’n 20 graden warmer wat weer slecht is voor de opbrengst. Daarnaast wordt het huis ook warmer wat in de zomer niet fijn is. De voortgaande technische ontwikkelingen zullen deze nadelen waarschijnlijk na verloop van tijd opheffen, maar op dit moment is het zeker iets om rekening mee te houden.

De voordelen van zonnepanelen in het dak verwerkt

Zitten er ook wel voordelen aan deze nieuwe uitvinding? Jazeker, veel mensen vinden zonnepanelen die in het dak verwerkt zitten veel mooier. Ze vallen minder op en vormen geen lelijke “pukkel”. Ander voordeel is de kosten, niet alleen zijn de kosten van het monteren van zonnepanelen op deze manier lager, maar je hebt ook geen kosten meer voor dakpannen. Die zijn op de plaatsen waar de zonnepanelen zijn gemonteerd immers overbodig. Het dak is waterdicht en doordat er geen opstaande rand aan de zonnepanelen zit, spoelen ze veel beter schoon bij een regenbui. En dat is wel weer goed voor de opbrengst.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com