(advertentie)

Steenmarter bestrijden

Steenmarter bestrijden

Steenmarters; het zijn prachtige beestjes. Ze hebben het formaat van een grote poes, maar zijn een kwelling voor autobezitters. Alhoewel het met Mustolet anti marterspray wel tegen te gaan is. Lees in dit artikel meer over een steenmarter bestrijden.

Steenmarters in Nederland

Marters, vooral de steenmarters, waren voor jaren terug bijna helemaal verdwenen uit Nederland. We wilden de beestjes niet volledig kwijtraken en daarom zijn er afspraken gemaakt. De marters zijn in bescherming genomen. En dat is maar goed ook, want anders waren ze helemaal verdwenen uit de natuur. Inmiddels komen ze veel meer voor en neemt ook de overlast en schade behoorlijk toe.

Steenmarter

De steenmarter in Nederland

In de jaren 80 kwam de steenmarter vanuit Duitsland weer de grens overtrekken naar Nederland. Voor autobezitters zorgt dit voor problemen, maar ook binnenshuis kunnen steenmarters voor problemen zorgen. Ze laten namelijk hun uitwerpselen en prooien achter in huis.

Aantrekkelijkheid van een auto

Er wordt wel eens verteld dat er in de kabels van auto’s stoffen uit de visindustrie zijn verwerkt en dat die lucht aantrekkelijk is voor steenmarters. Dit is echter niet zo. Steenmarters zijn nachtdieren en leggen per nacht vele kilometers af. Vaak hebben ze een stuk of vier rustplaatsen waar ze een tijdje verblijven.

Steenmarters kruipen graag onder een motorkap, dit doen ze het liefst als de auto nog een beetje warm is. De ruimtes onder de motorkap zijn erg klein en hierdoor hebben ze minder kans op natuurlijke vijanden. De bekleding die onder de motorkap zit, is ideaal nestmateriaal en daarnaast zijn het speelse dieren, de kabels en slangen zijn dan ook leuke speeltjes om eens je tanden in te zetten.

Steenmarter bestrijden

Maar hoe kunt u nou op een diervriendelijke manier een steenmarter bestrijden? Er zijn mensen die Glorix blokjes of ammoniak doekjes onder hun motorkap hangen. Dit is alleen niet de beste oplossing voor uzelf. Wanneer u de aanjager (blazers) van de kachel aanzet, komen deze chemische dampen in de auto. Dit is niet goed voor uw gezondheid.

Gaas onder motorkapOok zijn er mensen die gaas onder hun motorkap leggen. Dit is wel een goed middel, maar ook een bewerkelijke oplossing voor een steenmarter bestrijden, iedere keer het gaas er op leggen en vooral niet vergeten weg te halen wanneer u gaat rijden. Het is beter om een raamwerk te maken waar u het gaas aan vast maakt en die u onder uw motorkap kunt leggen. Belangrijk hierbij is dat het gaas goed beweegt wanneer de steenmarter er overheen loopt.

Mustolet anti marterspray

Uit persoonlijke ervaring vind ik de meest handige en doeltreffende oplossing voor een steenmarter bestrijden de Mustolet anti marterspray. Deze spray spuit u op een stuk of tien verschillende plaatsen onder de motorkap en de marter komt er niet meer in de buurt. U moet het wel ongeveer één keer per maand herhalen. Wanneer u de Mustolet anti marterspray aanschaft, krijgt u maandelijks een mailtje die u hieraan herinnert.

De Mustolet anti marterspray is gebaseerd op geuren van de natuurlijke vijanden van de marters. Denk aan de vos, wolf, roofvogel, mensen en honden. Deze luchtjes zitten in de spray verwerkt en zodoende durft de steenmarter zich niet meer onder de motorkap te vertonen, de ideale manier voor een steenmarter bestrijden. De spray is te koop in de shop van Ongedierte Bestrijden voor €14,95.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com