(advertentie)

Dit zijn de leukste huisdieren!

leukste huisdier

Zeurt jouw zoon of dochter ook eindeloos om een huisdier? Je wil ze met van alles blij maken, maar een huisdier is vaak net een stapje te ver. Het verzorgen van het dier, eten geven, uitlaten of het hok schoonmaken, het is veel werk. Maar er zijn ook hele leuke en makkelijke huisdieren. Zo is iedereen blij!

Kat

Katten zijn een van de makkelijkste huisdieren. Ze gaan hun eigen gang, en dat is een voordeel en nadeel tegelijk. Zo hoef je een kat niet uit te laten, of op te voeden. Ook houdt een kat zichzelf schoon. Maar tegelijkertijd doet een kat wat ze zelf wil. Heb je een dure mand gekocht? De kat zal zelf wel bepalen of ze daar in wil gaan liggen of niet. Toch zijn katten ook wel gesteld op hun huisgenoten. Als je ‘s avonds op de bank een film kijkt, kan ze ook op schoot komen liggen. Bij kleine kinderen moet je wel oppassen, katten kunnen namelijk flink uithalen als iets ze niet bevalt. En kleine kinderen hebben dit vaak niet goed door. Een kat heeft bijvoorbeeld een mand, kattenbak en wat speeltjes nodig. Het verschonen van de kattenbak is dan ook een terugkerende activiteit. Ook vinden katten het fijn om af en toe geborsteld te worden. Verder is het niet verstandig om een kat te nemen als je langs een drukke weg woont. Je wil namelijk niet dat jouw katje wordt doodgereden!

Vis

Vissen zijn prachtige huisdieren om naar te kijken. Je neemt geen vissen om contact mee op te bouwen, maar wel om naar te kijken. Ook kan het goed zijn om je kinderen te leren hoe ze om moeten gaan met dieren en hoe ze deze moeten verzorgen. Je kunt kiezen voor een simpele vissenkom met een zuurstofplantje of een uitgebreid aquarium, dus je kunt het zo gek maken als je zelf wil! Guppen hebben wel voldoende ruimte nodig om rond te kunnen zwemmen, de bak moet goed worden schoongehouden en ze moeten natuurlijk ook gevoerd worden. De mooiste vissen kun je kopen bij een zeeaquarium winkel.

Vogel

Ook vogels zijn leuke huisdieren. Papegaaien, parkieten en kanaries zijn prachtige dieren om te zien. Ze hebben allemaal hun eigen verzorging nodig, dus het is goed om je hier eens in te verdiepen.

Deze huisdieren kosten relatief weinig tijd, maar natuurlijk is het altijd belangrijk om tijd en moeite te steken in je huisdier. Dit is alleen maar leuk!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com