(advertentie)

Enkele manieren om te besparen op de maandelijkse kosten

Tegenwoordig hebben we ontzettend veel vaste lasten, denk hierbij aan je verzekeringen, hypotheekkosten en de energiekosten. Om hier nog enigszins op te kunnen besparen, zijn er diverse manieren. Wij informeren je graag over enkele manieren om te besparen op de maandelijkse kosten.

Sluit je hypotheek over

Door je hypotheek over te sluiten, is het mogelijk om tot tientallen euro’s per maand te besparen. De kans bestaat namelijk dat de hypotheekrente momenteel lager is dan het moment dat je de hypotheek hebt afgesloten. Je hypotheek oversluiten houdt in dat je naar een andere geldverstrekker gaat. Indien de andere geldverstrekker een voordeligere rente heeft en betere voorwaarden, kan dit ervoor zorgen dat je maandelijks veel kunt besparen op je vaste lasten. Voordat je kiest voor een hypotheek aanpassing, is het aan te raden om je persoonlijke situatie en wensen in kaart te brengen. Er kan bijvoorbeeld met een hypotheek adviseur bekeken worden of de kosten van het oversluiten van je hypotheek uiteindelijk wel opwegen tegen de voordelen die je zal ondervinden van het oversluiten.

Verzekeringen onder de loep nemen

Wanneer heb jij voor het laatst al je verzekeringen eens bekeken? De kans is groot dat je dit al lange tijd niet meer hebt gedaan. Hiermee laat je wel vele euro’s liggen. De kans is namelijk groot dat er momenteel verzekeringen zijn die veel voordeliger zijn met betere voorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan je inboedelverzekering en autoverzekering. Om tot een goede verzekering te komen die past bij je persoonlijke wensen en budget, is het mogelijk om online een vergelijking te maken. Op deze manier kom je al snel tot de beste keuze voor jou situatie.

Bekijk je abonnementen

Om te besparen op de maandelijkse kosten, is het aan te raden om je abonnementen eens nader te bekijken. Betaal je momenteel voor diensten die je niet meer nodig hebt? Dan kun je ervoor kiezen om je abonnement aan te passen. Ook is het goed om je telefoonrekeningen eens te onderzoeken om te bekijken of deze nog goed past bij je maandelijkse verbruik. Als blijkt dat je maandelijks elke keer moet bijbetalen omdat je belminuten niet voldoende zijn, is het goedkoper om ervoor te kiezen om je abonnement aan te passen.

Let op je energieverbruik

Per maand is het zeker mogelijk om te besparen op je energiekosten. Dit kun je op diverse manieren doen. Hieronder kun je diverse tips vinden die je hier goed bij kunnen helpen.

  • Ga bewuster om met je energieverbruik. Loop je naar beneden en zie je dat de lamp boven nog aanstaat terwijl er niemand boven is? Zet de lamp dan uit. Door hier bewuster op te letter is het uiteindelijk mogelijk om veel centjes te besparen.
  • Heb je een enkel- of dubbeltarief? Dan is het goedkoper om bijvoorbeeld al je wasjes te draaien tijdens het lagere tarief.
  • Probeer te wassen op lagere temperaturen.
  • Zorg voor een goed geïsoleerde woning.
  • Zorg voor energiebesparende verlichting in je woning. Gloeilampen verbruiken veel energie. Het is aan te raden om te kiezen voor LED verlichting in je woning.

Aan de hand van deze tips is het ook voor jou mogelijk om tientallen euro’s per maand te besparen op de maandelijkse kosten. Bekijk welke manieren jij kan toepassen zodat je ervoor kunt zorgen dat je deze maand nog extra geld kunt overhouden.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com