(advertentie)

Wordt er in jouw huishouden nog teveel geld uitgegeven aan printen?

Printkosten

Printen is duur, dat hoeven we de meeste mensen die een printer in huis hebben staan niet uit te leggen. Toch wordt er in een huishouden vaak nog veel te veel geld uitgegeven aan printen. In dit artikel geven we je tips hoe je op je printkosten kunt besparen.

Print jij al met kloon cartridges of toners?

Een van de meest gemakkelijke manieren om te besparen op printen is door op de inktpatronen of toners te besparen. Koop jij op dit moment altijd originele inkt van de printerfabrikant? Dan betaal je zo’n 80% te veel voor je inkt. Printerfabrikanten verkopen hun printers namelijk voor een habbekrats. Ze verdienen hier ook vrijwel niets meer op. De winst wordt gemaakt door de bijhorende cartridges en toners heel erg duur te maken.

Er zijn echter producenten geweest die deze inktpatronen en toners zijn gaan namaken. Deze inkt past dus wel in de printers van de printerfabrikanten waar we het net over hadden, maar is door een andere producent ontwikkeld. Deze producent verkoopt echter geen printers en hoeft dus ook niets terug te verdienen en is daarom veel goedkoper. Inkt van deze producten noemen we klooninkt of huismerk inkt. Onze tip is om altijd met deze inkt te printen! De inkt doet namelijk niet onder aan de kwaliteit van originele inkt en is soms zelfs beter!

Printbeleid maken

Dit is een lastige! Vooral als je jonge kinderen of pubers in huis hebt rondlopen. Maar het loont de moeite om eens met het gezin te overleggen wat wel en wat niet geprint mag worden. Vaak worden er nog zoveel onnodige dingen geprint. Dit zie je in huishoudens, maar ook in het bedrijfsleven. In het bedrijfsleven werken ze daarom steeds vaker met een chip die je eerst moet scannen bij de printer alvorens je iets kunt printen. Die chip is gekoppeld aan de medewerker, zodat de werkgever precies kan zien wie wat print. Dit creëert bewustwording. Dit gaat natuurlijk te ver in het gezinsleven, maar het toont wel aan hoe belangrijk het is om bewustwording te creëren.

Standaard tips om op printkosten te besparen

Aan onderstaande tips willen we niet te veel aandacht schenken, omdat dit relatief gemakkelijk toepasbare tips zijn. Ze zijn daarom niet minder belangrijk! Als je al deze tips gezamenlijk toepast, ga je dit zeker merken in de portemonnee.

 • Print zoveel mogelijk zwart-wit;
 • Print dubbelzijdig. Dit scheelt namelijk papier;
 • Gebruik lettertypes als Times New Roman en Century Gothic. Deze lettertypes verbruiken namelijk minder inkt, dan andere lettertypes;
 • Print in conceptkwaliteit. De kwaliteit van een printje wordt dan minder, maar daarom wordt er ook minder inkt verbruikt. Volg de volgende stappen om in conceptkwaliteit te printen:
  • Klik op bestand links bovenin Word;
  • Klik op afdrukken;
  • Klik op pagina-instelling;
  • Ga naar het tabblad papier en klik vervolgens op afdrukopties;
  • Vervolgens klik je op het tabje geavanceerd en scroll je naar beneden tot je het onderdeel afdrukken tegen komt;
  • Vink conceptkwaliteit aan.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com