(advertentie)

Informatie over de boktor

Boktor bestrijden

U komt in uw woning ineens allemaal beestjes tegen. Ze zitten vooral voor de ramen, maar ze vliegen ook wel wat rond. Veel mensen denken allereerst aan kakkerlakken. Dat lijkt op zich heel logisch, want de beestjes hebben lange voelsprieten en zes poten. Maar kakkerlakken kunnen het niet zijn, zij zijn namelijk lichtschuw. Dit beestje is de boktor. De boktor in huis komt veel voor. Lees hier tips over de boktor bestrijden.

Leefomgeving van de boktor

Het zijn voornamelijk de veranderlijke boktor en de bastkever die de overlast in huis veroorzaken. Zij leven in het bos en onder de bast van bomen die kaprijp zijn. Het proces van ei naar kever gebeurt in de warme zomer. Wanneer u in de winter hout naar binnen haalt voor uw houtkachel of open haard, komen er ook eitjes mee naar binnen en in een warme kamer komt de ontwikkeling dan heel snel op gang. Vandaar dat u de veranderlijke boktor in het voorjaar vaak in een woning tegen kunt komen.

Boktor bestrijden

De veranderlijke boktor in huis kan verder geen kwaad voor het andere hout dat u in huis hebt, bijvoorbeeld houten meubelen. Dit hout is bewerkt en daardoor is het niet aantrekkelijk voor de boktor. Verder is het niet nodig om de veranderlijke boktor te bestrijden. U kunt ze opzuigen en proberen om zo weinig mogelijk stookhout in huis te halen. Als u per stookbeurt het hout in huis haalt, krijgt de ontwikkeling van ei naar kever geen kans.

Stapel hout
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com