(advertentie)

Hoe kan ik het beste ongedierte bestrijden?

Ongediertebestrijding tips

We hebben al vele soorten ongedierte, die je in huis kunt tegenkomen, en de manieren waarop je hen kunt bestrijden besproken. Iedere woning in Nederland heeft last van ongedierte en vrijwel zonder uitzondering gaat het ook om meerdere ongediertesoorten tegelijk. Tips waarmee je de bestrijding van een enkele ongediertesoort kunt uitvoeren is daarom alleen nuttig als je een probleem hebt met deze specifieke soort. We kunnen echter ook algemene tips geven hoe je het beste ongedierte kan bestrijden. Deze maatregelen hebben effect op muizen, ratten, muggen, wespen en nog veel meer ongedierte.

Huis schoon en opgeruimd houden

De meeste ongediertesoorten zie je niet zomaar voor je langslopen. Muizen en ratten zijn erg mensenschuw en proberen zich altijd verborgen te houden. Veel insectensoorten, zoals bedwantsen en kakkerlakken, zijn lichtschuw en komen alleen tevoorschijn als het donker is in een kamer. Het bestrijden van ongedierte begint daarom al vaak bij het huis schoon en opgeruimd houden. Hierdoor geef je de beestjes geen mogelijkheid om zich in rommel en vuil te verbergen.

Geen etenswaren rond laten slingeren

Een schone woning betekent niet alleen dat ongedierte geen mogelijkheid hebben om zich te verbergen en nesten te bouwen. Het betekent ook dat hier geen etensresten op de grond liggen waar de beestjes zich mee kunnen voeden. Het advies om geen etenswaren rond te laten slingeren gaat echter nog veel verder dan kruimels van de grond afvegen. Je moet namelijk ook in de voorraadkast het voedsel goed opbergen. Stop rijst en granen bijvoorbeeld in speciale trommels waardoor ongedierte hier niet bij kan komen.

Beginnen met bestrijden bij ontdekking

Hoe je het beste ongedierte kan bestrijden is voor iedere soort verschillend. Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is het juiste moment om tot bestrijding over te gaan. Dit is namelijk meteen op het moment van ontdekking. Wacht niet af totdat de overlast tot een onverdraagbaar probleem is uitgegroeid. Hoe meer insecten of knaagdieren in een woning rondlopen, des te sneller zij zullen vermenigvuldigen en des te moeilijker het bestrijden van het ongedierte zal zijn.

Wil je meer advies over hoe je het beste ongedierte kan bestrijden? De beste tips vind je hier.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com