(advertentie)

Muggen verjagen, tips tegen muggen in huis

Wat te doen tegen muggen - Hor

Heb je last van muggen in huis? Wil je net gaan slapen, hoor je ergens in je slaapkamer een mug rond zoemen. Super irritant. Muggen zijn een veelvoorkomend ongedierte in Nederland. Zeker met warme, zomerse dagen kan er wel eens een muggenplaag in huis ontstaan. Wat te doen tegen muggen? Kunnen we muggen verjagen? Er zijn zeker maatregelen te nemen tegen muggen. Denk aan ramen en deuren sluiten, een klamboe ophangen en de bekende vliegenmepper. In dit artikel vind je meer tips tegen muggen in huis. Tips hoe je muggen in huis kunt bestrijden!

Wat te doen tegen muggen?

Muggen verjagen - KlamboeBij muggen verjagen is het belangrijk om te weten hoe ze zich voortplanten, waar de muggen op af komen en hoe je ze dus kunt verjagen. De grootste overlast veroorzaakt een mug doordat hij ons prikt. Hij, of eigenlijk zij want alleen vrouwtjes muggen steken, heeft bloed nodig om eitjes te kunnen leggen. Met een klein beetje bloed van een mens of een ander zoogdier, kan een vrouwelijke mug meer dan honderd eitjes leggen. De beste plek voor een mug om eitjes te leggen is bij stilstaand water. Dit kan zijn een vijver, een afvoerputje, een regenton of gewoon een plas water. Wat te doen tegen muggen? Voorkom dat ze je steken, zo kunnen ze zich minder makkelijk voortplanten.

Tip: Heb je een vijver in de tuin? Plaats dan vissoorten of kikkers in het water die houden van muggenlarven zoals goudvissen en zonnebaars.

Voorzorgsmaatregelen tegen muggen in huis

Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt treffen om muggen in huis tegen te gaan. Houd rekening met de volgende punten:

 • Plaats een vliegenraam of hor voor de ramen.
 • Geen stilstaand water rond het huis zoals een vijver, halfvolle emmer of regenton. Dit is een ideale broedplek voor muggen.
 • Sluiten deuren en ramen.

Het is overigens een fabel dat muggen afkomen op licht. Muggen zijn gefocust op warmte en geur. Veel mensen denken dat lampen uitlaten werkt tegen muggen, maar dit is niet zo. Muggen zijn gevoelig voor temperatuurwisselingen. Vaak doen wij de lamp aan als het buiten kouder is dan binnen. Hierdoor komen muggen naar binnen als wij het licht aan doen.

Muggen verjagen op natuurlijke wijze

Muggen verjagen kan op verschillende manieren. Er zijn methoden om muggen te verjagen op een natuurlijke manier, zodat de mug blijft leven.

 • Muggen in huis bestrijden - VentilatorVentilator in de kamer
  Door de windstraal van de ventilator kan een mug lichaamsgeuren niet goed meer lokaliseren. De mug weet jouw lichaam dus niet meer te vinden waardoor hij niet zal steken.
 • Klamboe boven of rond je bed
  De klamboe of muskietennet is misschien wel de oudste bestrijdingsmethode tegen muggen. Je hangt het bednet of bedgordijn boven en rondom je bed, zodat die geheel afgesloten is. Door de kleine gaatjes kunnen muggen niet ‘naar binnen’. Er zijn ook geïmpregneerde klamboes of muskietennetten verkrijgbaar. Deze werken erg goed tegen muggen. Muggen komen door de deltamethrine of permethrine die op de klamboe zit, niet jouw buurt.
 • Anti-muggenstekker
  De anti-muggenstekker stop je in het stopcontact en verspreidt geuren die muggen afstoten. In de meeste gevallen werkt dit, maar niet altijd. Een nadeel aan de anti-muggenstekker is dat je deze steeds moet verversen als de vloeistof op is.

Muggen bestrijden

Blijf je ondanks bovengenoemde tips en maatregelen alsnog last hebben van een muggenplaag in huis? Dan zijn er manieren om muggen te bestrijden, zodat je de muggen doodt. Allerlei efficiënte manieren van muggen verjagen, maar niet duurzaam.

 • Muggenlamp
  Een muggenlamp trekt door het licht muggen aan. Als de muggen tegen het elektrische rooster vliegen, worden ze geëlektrocuteerd. Efficiënte manier van muggen verjagen, maar niet duurzaam.
 • Elektrische vliegenmepper
  Met een elektrische vliegenmepper elektrocuteer je de mug. Als je de mug ziet zitten, is dit een efficiënte jaagmethode tegen muggen.
 • Muggen opzuigen
  Zie je muggen lopen op de muur of op het plafond? Dan kan je de stofzuiger pakken en muggen opzuigen.
 • Anti-muggen spray/zalf/lotion/crème
  Er zijn tal van sprays, lotions, zalfjes en crèmes tegen muggen. De meeste bevatten de stof Deet en werken erg goed tegen muggen. Door de sterke geur, weten muggen jouw lichaamsgeur niet meer te vinden. Je brengt het anti-muggenmiddel aan op je kleding of dekbed en muggen zullen niet meer in de buurt komen.

Let op: Na gebruik van anti-muggenmiddelen goed handen wassen. Deze zeker niet in contact brengen met je ogen en mond.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com