(advertentie)

Stofzuiger fabeltjes die je geld kunnen besparen

Des te meer wattage hoe meer zuigkracht je stofzuiger heeft. FABEL.
Voordat we in de Europese unie afspraken hadden gemaakt over de productiewijze van stofzuigers, hadden sommige stofzuigers een vermogen van wel 2000 watt. Tegenwoordig is de maximaal toegestane wattage dan ook geen 2000 maar 900 watt. En we kunnen concluderen dat de stofzuigers alleen maar krachtiger zijn geworden. Dus het wattage fabeltje ontkrachten we daarom het liefst de feiten.

Welke variabelen bepalen de zuigkracht van je stofzuiger?

  • De hoeveelheid stof dat al in de stofzak of in het opvangreservoir aanwezig is.
  • Hoe schoon de filters zijn.
  • Periodiek onderhoud van deze filters.
  • De juiste zuigmond voor het te stofzuigen oppervlak.
  • sealing van onderdelen ( machine, koppelstuk, slang- voetstuk en slang mond – stofzuigerzak of reservoir)

Kortom, als je stofzuiger ineens haar kracht verliest, koop dan niet direct een nieuwe. Maak de stofzuiger schoon, en zorg ervoor dat je periodiek je filters vervangt. Zo weet je zeker dat je stofzuiger langer meegaat, en de zuigkracht optimaal blijft.

Stille stofzuigers zijn altijd zakloos.

Ook deze uitspraak horen we vaak en is toch echt een fabeltje.

Hoe deze fabel tot stand is gekomen is niet duidelijk. Wel kunnen we concluderen dat de persoon welke deze fabel heeft verzonnen zelf geen zakloze stofzuiger heeft.

De feiten zijn namelijk evident in dit geval. Stof dat in een stofzuigerzak van textiel worden geblazen circuleert niet in de machine. In veel gevallen zijn de zakloze stofzuigers voorzien van cycloon technologie. Welke op haar beurt letterlijk een mini tornado veroorzaakt in het opvangreservoir van de stofzuiger. Omdat het vuil rondjes draait in deze vaak plastic opvangbak, maakt dit aanzienlijk meer geluid dan een stofzuiger met zak!

We raden je daarom aan geen zakloze stofzuiger te kopen wanneer je een zenuwachtige chihuahua wilt beschermen tegen de luide tonen van een stofzuiger! In dit geval, raden we een stoffer en blik aan!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com